De verhuisfouten top 10!

Een verhuizing…..er zijn zo veel dingen die moeten gebeuren en daarmee zo veel dingen die mis kunnen gaan. Wij weten dat verhuizen eigenlijk best leuk kan zijn. Daarom vertellen we je normaal gesproken hoe het wél moet. Maar dit keer waren er toch wel benieuwd naar de dingen die je juist niet moet doen. We vroegen 6 verhuisbedrijven naar de fouten die zij het vaakst tegenkomen bij verhuizingen. Gewoon, zodat jij die fouten niet ook hoeft te maken. Het spreekwoord luidt niet voor niets: “Een gewaarschuwd mens telt voor twee”. Dus bij deze presenteren we je “De verhuisfouten Top 10”

verhuisfouten

Bewerking van foto van Bigstock

Verhuisfout #10: De koffiezetter inpakken

Koffie is natuurlijk onmisbaar tijdens een verhuizing! Stop het koffiezetapparaat dus niet niet diep in een verhuisdoos, maar laat hem gewoon op het aanrecht staan. Hoe logisch dat ook lijkt, volgens De Kleine Verhuizer zijn er een hoop mensen die dit vergeten en de verhuizing dus zonder de nodige caffeine moeten doorstaan. Wil je zeker weten dat je dit soort fouten niet maakt op je verhuisdag, print dan onze checklist voor de verhuisdag uit!

Verhuisfout #9: Te weinig hulp inschakelen

Als je zelf familie en vrienden inschakelt om de komen helpen bij de verhuizing, wees dan realistisch en zorg dat je echt genoeg capabele hulp hebt. Verhuisbedrijf Waaijenberg maakt vaak genoeg mee dat de beloofde hulp uiteindelijk wat tegenvalt: “Klanten bieden hulp aan bij het verhuizen, maar komen dan met pa en opa van 60 en 80 jaar, die na een kwartier al afhaken: te moeilijk, te zwaar.” 

Verhuisfout #8: De wasmachine niet ontwateren

Verhuis je een wasmachine? Dan moet deze goed voorbereid worden voor het vervoer. Daarbij hoort ook het ontwateren. Er zit na gebruik namelijk altijd nog wat restwater in de machine. De Student Verhuis Service zegt hierover: “Het komt vaak voor de klanten dit vergeten. Wanneer de klant of de verhuizer de wasmachine ontkoppelt, loopt deze helemaal leeg. Hierdoor komt er veel water op de vloer. Soms komt het water pas eruit tijdens het vervoeren op de trap of in de verhuiswagen.” Een vloer of auto vol water, dat wil je natuurlijk niet. Om fouten bij het verhuizen van een wasmachine te voorkomen, kun je ons bijbehorende artikel lezen.

verhuiswagen

Foto van Bigstock

Verhuisfout #7: De verhuiswagen verkeerd inladen

Vrachtwagens inladen is een vak apart en moet zeker niet onderschat worden. Verhuis je zonder verhuisbedrijf, verdiep je dan van tevoren in technieken voor het inladen van verhuiswagens. Uiteraard weet een professionele verhuizer als geen ander hoe dit moet. Heb je een verhuisbedrijf ingehuurd, luister dan goed naar de vakman en zorg ervoor dat de spullen in de juiste volgorde naar de verhuiswagen gebracht worden.

Pot Verhuizingen heeft alvast een tip: “Het laden van de verhuisauto vereist een strakke volgorde om veilig en efficiënt te kunnen werken. Zo wordt er gewerkt met een onderlaag en daarbovenop een bovenlaag. De platte delen zoals bedden, kastdelen, spiegels, etc. zijn het zogenaamde platte goed en worden bij elkaar geladen in volgorde van hoogte. Onervaren verhuizers houden geen rekening met de laadvolgorde waardoor de lader in de auto meubels voor zijn voeten krijgt waar hij niets mee kan, ontstaat er schade en zie je gebeuren dat de meubels maar even op straat worden geplaatst. Deze situaties zijn onwenselijk.”

Verhuisfout #6: Hijsbalk of balkon blokkeren

Woon je niet op de begane grond? Dan bestaat er kans dat grote meubelen via het balkon of via een hijsbalk naar beneden getakeld moeten worden. Zorg er in dat geval voor dat de toegang tot het balkon niet geblokkeerd wordt door meubelen en verhuisdozen. Hetzelfde geldt voor de hijsbalk. Deze dient zowel in het oude als in het nieuwe huis toegankelijk te zijn voor de verhuizers.

De Student Verhuis Service heeft hier ervaring mee: “Soms wordt er tijdens een verhuizing getakeld met touw en blok zoals vroeger. Dit omdat een verhuislift niet geplaatst kan worden of om andere redenen. Vaak bevindt de toegang tot de hijsbalk zich bij de buren of op de gemeenschappelijke zolder. Vaak regelen mensen wel de toegang op de huidige locatie, maar vergeet men de toegang tot het nieuwe adres te regelen. Vaak is de desbetreffende buurman of -vrouw niet aanwezig. Hierdoor kan er geen gebruik gemaakt worden van de hijsbalk.”

Benieuwd naar de 5 meest gemaakte verhuisfouten? Klik dan hier. 

door  Valine | 17-07-2015 |
Reactie (1)

Reactie

  • lily

    zware artikelen mogen best anders geproduceerd worden, juist ivm verhuizen. makkelijk uit elkaar halen, zoals wasmachine, bankstel etc. scheelt ons burgers weer kosten en juist het zo graag zelf willen doen, zonder afhankelijk van anderen te moeten zijn die geld van je eisen. Ik zou het fantastisch vinden om zelf en sterk genoeg te zijn een hele woning van inboedels te verhuizen en op me gemak. Moet vaak verhuizen, vaak uit nood door overlast en de verhuizers maken me spullen vies en kapot.

Reageer