Verhuisblog

Een blog met verhuisnieuwtjes en inspiratie voor je nieuwe huis

Prijzen vergelijken van verhuizers in jouw regio? Vraag nu gratis offertes aan!
3-28-2014 - door Valine

5 originele ideeën voor de badkamervloer

Misschien heb je het geluk dat je in je nieuwe huis een nieuwe badkamer kunt installeren, of overweeg je een verbouwing in je huidige woning? Dan is het goed om te bedenken dat er voor de badkamervloer veel meer mogelijk is dan de oude vertrouwde tegel. Wij hebben een aantal ideeën voor je op een rij gezet:

Badkamervloer 1: kiezelvloer

kiezelvloer badkamer

Foto van Freshome

Deze flexibele tegels, gemaakt uit kiezelstenen, worden ook wel ‘pebbles’ genoemd. Ze geven een natuurlijk effect aan je badkamer en voelen heel lekker aan je voeten. Kiezelvloeren zijn gemakkelijk aan te leggen en in veel gevallen zelfs goedkoper dan gewone tegels. Krijg je ook niet meteen een vakantiegevoel als je deze badkamer ziet?

Badkamervloer 2: baksteen

bakstenen vloer

Foto van Freshome

Ooit al eens gedacht aan bakstenen voor je badkamervloer? Het ligt niet voor de hand, maar zoals je op bovenstaande foto ziet, is het hartstikke mooi! Het voordeel van baksteen is dat het ontzettend stevig en bovenden antislip is! Je kunt je creativiteit de vrije loop laten, want de bakstenen kunnen in allerlei patronen gelegd worden.

Badkamervloer 3: hout

badkamervloer hout

Foto van Freshome

Hout geeft een warme en klassieke uitstraling aan je badkamer. Het is mogelijk om een echte houten vloer in de badkamer aan te leggen, maar daarbij is het van belang dat je de vloer op zo’n manier bewerkt dat hij compleet waterbestendig wordt. Een slimmere mogelijkheid is keramisch parket (of tegellaminaat). Deze vloeren zien eruit als hout, maar hebben de eigenschappen van tegels. Ze zijn makkelijk aan te leggen en helemaal waterbestendig.

Badkamervloer 4: rubber

rubber_flooring

Foto van Freshome

Rubberen vloeren zijn er in allerlei verschillende kleuren en met verschillende reliefs. Voor iedere stijl badkamer is er wel een bijpassende rubbervloer te vinden: modern, kleurrijk, of zoals op bovenstaande foto klassiek. Rubberen vloeren zijn verkrijgbaar als tegels of op rol. Ze zijn antislip, waterproof en gemakkelijk schoon te maken.

Badkamervloer 5: Mix and match

kiezels badkamer

Foto van Freshome

Waarom zou je kiezen voor maar één soort vloer in je badkamer? Zoals je op bovenstaande foto ziet, kun je prima verschillende soorten vloeren combineren: hout en kiezels bijvoorbeeld. Zo kun je verschillende ‘secties’ in je badkamer creëren.

Wij hopen dat we je hiermee een paar goede ideeën voor je badkamervloer gegeven hebben. Heb je vragen of aanvullende ideeën over de badkamervloeren uit dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter!

Reactie (4)

Reactie

 • barbara

  Ziet er heel sjiek uit. Ik ben nu overal inspiratie aan het opdoen omdat ik over een week de badkamer mag gaan inrichten. Een maand geleden hebben we de hele badkamer verbouwt. Nieuwe tegels maakt meteen het verschil!
  In ieder geval, dankjewel voor de inspiratie!

 • Christa

  Waar kun je dat vloerrubber kopen?

  • Valine

   Hoi Christa, je kunt het vloerrubber van de foto op verschillende plekken kopen. Als je googlet op ‘noppenvloer’ krijg je een aantal resultaten. Rubberloods.nl en Rubberwebshop.nl verkopen het bijvoorbeeld.

Reageer

Ga je binnenkort verhuizen?

Check hoeveel het zou kosten om het door professionals te laten doen!

Nu verhuisoffertes aanvragen