Verhuisblog

Een blog met verhuisnieuwtjes en inspiratie voor je nieuwe huis

Prijzen vergelijken van verhuizers in jouw regio? Vraag nu gratis offertes aan!
7-16-2016 - door Valine

Buurtapps: De beste manier om je nieuwe buurt te leren kennen?

Buurtapps: Apps waarmee je berichten uit kunt wisselen met mensen in jouw wijk of buurt. Binnen korte tijd zijn er een aantal gelanceerd in Nederland. Handig als je net verhuisd bent? Wij denken van wel, want deze apps zijn perfect om nieuwe contacten te maken in je nieuwe buurt! Wat kun je precies met een buurtapp? En welke verschillende apps zijn er verkrijgbaar? Wij zochten het voor je uit!

Wat doet een buurtapp?

De voornaamste functie van een buurtapp is het uitwisselen van informatie tussen buurtbewoners. Je kunt berichten uitwisselen met alle gebruikers van de app die in jouw buurt wonen. Zo is een buurtapp de perfecte manier om contacten te leggen met buurtbewoners die je (nog) niet kent. Afhankelijk van de app die je gebruikt, kun je activiteiten organiseren of bijwonen, spullen kopen of lenen en hulp aanbieden of vragen.

Dus even praktisch: Je kunt een buurtapp bijvoorbeeld gebruiken om mensen te leren die net als jij van wandelen of koken houden, maar ook om iemand te vinden die zijn klopboor wil uitlenen om dat ene lastige plankje op te hangen. Heb je een paar extra handen nodig om je wasmachine naar boven te tillen? Ook die kun je vinden via een oproepje in de app. Heb je meubels over die toch niet zo leuk staan in je nieuwe huis? Via de app zoek je gewoon een nieuwe eigenaar. Alle buren uitnodigen voor je housewarming is ook heel makkelijk. Maak een activiteit aan in de app en klaar is kees!

Maar wat kun je nou precies met welke app? Wij zetten de voornaamste kenmerken en verschillen van drie Nederlandse buurtapps voor je je op een rij:

Wazzurb

buurtapp wazzurb

Foto van Wazzurb

Update 2019: De app Wazzurb bestaat helaas niet meer

Wazzurb werkt als een sociaal netwerk, maar dan alleen voor de omgeving van je huis. De app is actief in 4 miles (ongeveer 6 km) rondom je huis. Alle functies van Wazzurb zijn toe te passen op jouw miles. Zo kun je buurtbewoners zoeken op interesses, activiteiten organiseren of bijwonen en kun je met een oproepje spullen of hulp uitwisselen binnen jouw miles.

Reikwijdte

Omdat Wazzurb gemaakt is door Arnhemse ontwikkelaars (en daar als eerste getest is), heeft de app vooralsnog de meeste gebruikers in Arnhem en omgeving. Daarnaast wordt Wazzurb veel gebruikt in Amersfoort en Amstelveen, maar de app wordt ook steeds populairder in de rest van Nederland.

BuurtApp

buurtapp

Afbeelding van Buurtapp

BuurtApp is vooral gericht op het versturen van berichtjes aan personen in jouw buurt. Het bijzondere aan deze app is dat je zelf precies kunt bepalen hoe ver van huis jouw communicatie gaat. Je kunt berichten lezen en sturen op 5 verschillende niveaus: binnen een straal van 50 meter rond je huis, in je straat, buurt, wijk of de hele gemeente. Je kunt in BuurtApp zelf aangeven wat jij  beschouwt als jouw buurt. Je tekent je eigen buurt namelijk gewoon op de kaart. Zo heb je dus veel controle over de reikwijdte van jouw berichten.

Reikwijdte

De meeste gebruikers van BuurtApp bevinden zich in Utrecht. Maar ook buiten Utrecht kan BuurtApp van pas komen. In totaal wordt de app momenteel gebruikt door zo’n 12.000 mensen verspreid over heel Nederland.

Downloaden

Je kunt BuurtApp via deze link downloaden.

Nextdoor

nextdoor buurtapp

Foto van Nextdoor

Nextdoor is een van origine Amerikaanse app die sinds 4 maanden actief is in Nederland. In de app Nextdoor kun je je aansluiten bij een al vastgelegde wijk, en eventueel ook in de omliggende wijken. Om te filteren welke informatie uit de app interessant voor jou is, kun je je aansluiten bij verschillende groepen (of er een aanmaken). Deze groepen zijn dan ook meteen een perfecte manier om je nieuwe buurtgenoten te leren kennen. Zo zijn er in de app groepen voor hondenbezitters, hardloopmaatjes, etcetera. Daarnaast vind je in Nextdoor een kaart met daarop alle buren die de app gebruiken, een evenementenkalender en berichten in verschillende categorieën.

Reikwijdte

Nextdoor wordt momenteel gebruikt in 2700 buurten verspreid door heel Nederland, en het aantal gebruikers groeit snel. Je kunt via de app gemakkelijk buren uitnodigen, dus als Nextdoor nog niet gebruikt wordt in jouw wijk, kun je gemakkelijk het initiatief nemen.

Downloaden

Nextdoor kun je via de volgende links downloaden voor Android en iPhone.

Wij denken dat buurtapps de manier zijn om te ‘integreren’ in je nieuwe buurt na je verhuizing. Heb jij al gebruik gemaakt van een van deze buurtapps om je (nieuwe) buurtgenoten te leren kennen? Wat vind je ervan? We horen het graag! Laat een reactie achter op deze post!

Reactie (0)

Reageer

Ga je binnenkort verhuizen?

Check hoeveel het zou kosten om het door professionals te laten doen!

Nu verhuisoffertes aanvragen