Verhuisblog

Een blog met verhuisnieuwtjes en inspiratie voor je nieuwe huis

Prijzen vergelijken van verhuizers in jouw regio? Vraag nu gratis offertes aan!
2-2-2015 - door Valine

Meubels van pallets: ideeën om zelf te maken of te kopen

Meubels van pallets heb je vast al eens gezien: in studentenhuizen of alternatieve horecazaken. Ook in jouw huis kunnen meubels van pallets een mooie plek innemen. De voordelen: palletmeubels zijn stevig, milieuvriendelijk want gerecycled en ze creëren een uniek meubelstuk met een verhaal. Als je net verhuisd bent en nog geen geld hebt voor een compleet nieuw interieur, kun je dankzij een beetje creativiteit met pallets gratis meubels creëren. Ben je benieuwd wat je allemaal met pallets kunt doen in je interieur? Lees dan verder.

Zelf meubels van pallets maken

Ben je een beetje handig en houd je van klussen? Dan is het heel leuk om palletmeubels zelf te maken. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. In sommige gevallen kun je met een paar schroeven, schuurpapier en een likje verf al een handig meubel in elkaar zetten. De pallets zijn ten slotte van zichzelf al erg stevig. Hieronder zie je een aantal ideeën voor palletmeubels die makkelijk zelf te maken zijn. (En ben je niet zo handig? Dan zijn alle meubels van onderstaande foto’s ook te bestellen via Etsy!)

bed van pallets

Om een bed van pallets te maken, heb je (afhankelijk van het ontwerp) 4, 6, 8 of 10 pallets nodig. Je kunt gewoon 4 pallets aan elkaar monteren en zo een bedframe vormen, maar je kunt je bed ook extra hoog maken door twee lagen pallets te maken, of door pootjes of wieltjes onder de pallets te monteren. Eventueel kun je twee pallets gebruiken om een hoofdeinde te maken. Op de bovenstaande foto zie je een bed met hoofdeinde van pallets, met houten nachtkastjes en bedlampjes, van PETULAPLAS via Etsy

pallet salontafelEen salontafel maak je met een of twee pallets. je stapelt ze op elkaar, of je monteert er pootjes of wieltjes onder. Bovenstaande salontafel van FarmhousePalletsCo via Etsy is gemaakt van een doormidden gezaagd pallet. Handig als je wat minder ruimte in je woonkamer hebt. 

pallet kastjesMet pallethout kun je veel meer dan je in eerste instantie denkt. Je kunt de pallets uit elkaar halen en met de planken van alles maken. Zo zijn de driehoekige wandkastjes van Fernweh Supply Co. via Etsy ook van oude pallets gemaakt. 

pallet plantenbakOok in je tuin doen meubels van pallets het goed! Wat dacht je van een plantenbak? Bovenstaand modelvan Mi casa mola via Etsy is makkelijk te maken (of te kopen natuurlijk)!

Hoe kom je aan pallets?

Ben je van plan om zelf met de pallets aan de slag te gaan, dan is de eerste stap uiteraard pallets vinden. Gelukkig is dit niet al te moeilijk. Pallets kosten vaak maar een paar euro per stuk, in veel gevallen worden ze zelfs gratis weggegeven. Je kunt eens kijken naar pallets op Marktplaats. Je kunt ook rondvragen bij winkels bij jou in de buurt. Supermarkten en bouwmarkten hebben soms (licht beschadigde) pallets over die ze graag wegdoen. Heb je geen zin om op pallet-speurtocht te gaan, dan kun je ook online pallets bestellen bij de Palletconcurrent. Je betaalt dan per pallet een paar euro meer, maar ze worden wel bij je thuis bezorgd. 

Er zijn dus vele mogelijkheden om pallets in je interieur te verwerken. Of je nu kiest voor de gratis DIY-methode, of kant en klare designmeubels van pallets koopt, je zult altijd een gaaf, industrieel effect creëren in je huis. Heb jij nog andere ideeën voor meubels van pallets? Laat het ons weten in een reactie op deze post! 

Dit artikel bevat partnerlinks (Wat is dat?)

Reactie (1)

Reactie

  • poim

    Wat een leuke ideeen en foto’s over en van meubels die van pallets gemaakt zijn. Het voordeel is denk ik dat je helemaal niet heel handig hoeft te zijn en je al snel een mooi meubel maakt.

Reageer