Verhuisblog

Een blog met verhuisnieuwtjes en inspiratie voor je nieuwe huis

Prijzen vergelijken van verhuizers in jouw regio? Vraag nu gratis offertes aan!
7-6-2014 - door Valine

Moodboard maken? Online gaat dat heel makkelijk!

Een moodboard maken is een goede eerste stap bij het bepalen van je interieur. Als je binnenkort gaat verhuizen, zit je hoofd waarschijnlijk vol ideeën voor meubels, kleuren en accessoires. Dan kan een moodboard maken dé manier zijn om je gedachten te ordenen. Als je gaat samenwonen, kan het samen maken van een moodboard jou en je partner helpen om jullie woonstijlen te combineren. Natuurlijk kun je ouderwets met tijdschrijften, schaar en lijm aan de slag gaan. Begrijp het niet verkeerd, dat is heerlijk! Tegenwoordig zijn er echter een aantal online apps waarmee je je inrichtingsideeën veel sneller en makkelijker op ‘papier’ kunt zetten. Dus wil je een online moodboard maken? Dan hebben de drie beste websites voor je op een rij gezet!

Online moodboard maken met Olioboard

Olioboard is een online platform dat speciaal ontworpen is voor het maken van 2D en 3D interieurontwerpen. Het bijzondere van dit platform is dat het een database heeft met duizenden afbeeldingen van meubels en accessoires, welke je direct online kunt bestellen bij één van Olioboards’ partners. Natuurlijk kun je ook je eigen afbeeldingen uploaden. Je moodboard kun je via het platform direct delen op je social media. Zo kun je je vrienden meteen om hun mening vragen.

moodboard maken olioboard

Moodboard gemaakt met Olioboard

Online moodboard maken op Roomstyler

Roomstyler is een online app van Nederlandse makelij. Ook bij deze app kun je gebruik maken van een enorme online database van verschillende meubels, lampen, gordijnen, etc. Je kunt 3D ontwerpen en moodboards maken met afbeeldingen van echte artikelen, je vindt er alles van IKEA tot Marcel Wanders. Sinds kort kun je bij Roomstyler zelfs digitale versies van jouw favoriete persoonlijke objecten laten maken, zodat je moodboard of ontwerp nóg realistischer wordt. Op Roomstyler kun je naast een 2D moodboard, ook 3D ontwerpen maken (zoals op de afbeelding hieronder)

roomstyler moodboard

Moodboard gemaakt op Roomstyler

Online moodboard maken op Pinterest of Welke

Pinterest ken je vast al, maar deze website mag niet ontbreken in ons overzicht. Dit is namelijk de perfecte plek om al je favoriete afbeeldingen en interieurinspiratie op één plek te verzamelen. Je kunt aparte borden maken voor de verschillende ruimtes in je huis en deze gemakkelijk delen met je vrienden. Bovendien kun je de borden van interessante stylisten en merken volgen en zo steeds weer op nieuwe ideeën komen. Wist je trouwens dat Moveria ook een bord op Pinterest heeft? Je kunt ons daar volgen en je hopelijk door ons laten inspireren!pinterest moveriaWelke.nl is een Nederlandse variant op Pinterest. Je vindt het profiel van Moveria hier.

Heb jij nog andere tips voor het maken van moodboards of ontwerpen? Laat een reactie achter op deze post!

Reactie (0)

Reageer

Ga je binnenkort verhuizen?

Check hoeveel het zou kosten om het door professionals te laten doen!

Nu verhuisoffertes aanvragen