Verhuisblog

Een blog met verhuisnieuwtjes en inspiratie voor je nieuwe huis

Prijzen vergelijken van verhuizers in jouw regio? Vraag nu gratis offertes aan!
2-3-2014 - door Valine

Op 7 februari is het Warme Truiendag!

Haal die zelfgebreide trui van oma maar weer uit de kast, want Warme Truiendag komt er aan! De ultieme gelegenheid om weer even stil te staan bij je eigen energieverbruik. Ben je pas verhuisd, dan is het sowieso goed om de energierekening van je nieuwe huis eens goed onder de loep te nemen.

warme truiendagDe verwarming is een van de grootste energievreters in huis. Maar liefst 30% van je energierekening gaat gemiddeld op aan je verwarming! Dit heeft niet alleen gevolgen voor je eigen energierekening, maar bovendien voor het milieu. Door de verwarming af en toe een tandje lager te zetten, kun je eraan bijdragen om de uitstoot van broeikasgassen, die op hun beurt weer leiden tot klimaatverandering, te verminderen.

De organisaties Greenchoice en Het Klimaatverbond organiseren jaarlijks de Warme Truiendag. Op deze ene dag in het jaar wordt iedereen aangespoord om een lekkere warme trui aan te trekken en de verwarming een paar graden lager te zetten. Want per graad lager bespaar je maar liefst 7% energie en daarmee 7% uitstoot van broeikasgassen!

Dit jaar wordt deWarme Truiendag gehouden op vrijdag 7 februari. Kijk op de website van de Greenchoice Warme Truiendag voor meer informatie en nog meer goede tips om thuis energie te besparen. Wat doe jij thuis aan energiebesparing? Laat het ons weten in een reactie op deze post!

Reactie (0)

Reageer