Veelgestelde vragen over de verhuizing

Wil je weten wat het kost om een verhuisbedrijf in te huren? Vraag gratis offertes aan!

Haal die zelfgebreide trui van oma maar weer uit de kast, want Warme Truiendag komt er aan! De ultieme gelegenheid om weer even stil te staan bij je eigen energieverbruik. Ben je pas verhuisd, dan is het sowieso goed om de energierekening van je nieuwe huis eens goed onder de loep te nemen.

warme truiendagDe verwarming is een van de grootste energievreters in huis. Maar liefst 30% van je energierekening gaat gemiddeld op aan je verwarming! Dit heeft niet alleen gevolgen voor je eigen energierekening, maar bovendien voor het milieu. Door de verwarming af en toe een tandje lager te zetten, kun je eraan bijdragen om de uitstoot van broeikasgassen, die op hun beurt weer leiden tot klimaatverandering, te verminderen.

De organisaties Greenchoice en Het Klimaatverbond organiseren jaarlijks de Warme Truiendag. Op deze ene dag in het jaar wordt iedereen aangespoord om een lekkere warme trui aan te trekken en de verwarming een paar graden lager te zetten. Want per graad lager bespaar je maar liefst 7% energie en daarmee 7% uitstoot van broeikasgassen!

Dit jaar wordt deWarme Truiendag gehouden op vrijdag 7 februari. Kijk op de website van de Greenchoice Warme Truiendag voor meer informatie en nog meer goede tips om thuis energie te besparen. Wat doe jij thuis aan energiebesparing? Laat het ons weten in een reactie op deze post!

Deel dit artikel
Facebooktwittergoogle_pluspinterest
1

Wat moet ik regelen voor mijn verhuizing?

wat regelen voor verhuizingDit is waarschijnlijk de eerste vraag die bij je opkomt zodra je weet dat je gaat verhuizen. We raden je aan om te beginnen met onze checklist: “Plannen van de verhuizing”. Hierin vind je een overzicht van alle verhuistaken. Als je meer wilt weten over de afzonderlijke taken die bij een verhuizing horen, kijk dan eens naar onze pagina met verhuistips.

2

Hoe lang van tevoren moet ik beginnen met het plannen van mijn verhuizing?

planning verhuizing

De tijd die je nodig hebt voor het voorbereiden van je verhuizing hangt af van je persoonlijke omstandigheden: heb je een huur- of koophuis? Verhuis je alleen of met je gezin? Heb je een éénkamerappartement of een villa? Voor een overzicht van alle taken die op jouw situatie van toepassing zijn, raden we je aan om een persoonlijke verhuiskalender te maken. In deze kalender heb je een overzicht van de taken en bijbehorende deadlines voor jouw verhuizing. Zo weet je precies wanneer je moet beginnen!

 

3

Hoe kom ik aan verhuisdozen?

verhuisdozen verhuizing

Je kunt op verschillende manieren aan verhuisdozen komen. Wat de beste manier voor jou is, hangt af van je budget en de manier waarop je wilt verhuizen. Je kunt kiezen voor de klassieke kartonnen doos, maar je kunt ook herbruikbare plastic dozen huren. Voor iedereen is er een passende oplossing. We raden je aan om ons artikel over verhuisdozen te lezen om te kijken wat de beste oplossing voor jou is.

4

Aan wie moet ik mijn adreswijziging doorgeven?

adreswijziging verhuizing

Het versturen van adreswijzigingen is een van de belangrijkste onderdelen van de organisatie van je verhuizing. Het is belangrijk dat je dit meteen zorgvuldig aanpakt, zodat je niet maandenlang post hoeft op te halen op je oude adres. In ons artikel over adreswijzigingen hebben wij de verschillende opties voor je op een rij gezet.

5

Hoeveel kost een verhuizing?

verhuizing kosten

Hoeveel een verhuizing kost hangt sterk af van de manier waarop je je verhuizing organiseert. Eigenlijk kun je het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Je kunt verhuizen met de hulp van vrienden, of een verhuisbedrijf inschakelen. Je kunt beginnen met het aanvragen van offertes, om een eerste indruk te krijgen van de kosten voor jouw verhuizing. 

6

Zijn mijn spullen verzekerd tijdens de verhuizing?

verzekering verhuizing

Natuurlijk wil je dat je spullen onbeschadigd aankomen in je nieuwe huis. Helaas zit een ongeluk altijd in een klein hoekje. Daarom is het goed om na te denken over een inboedelverzekering tijdens het verhuizen. Je leest daarover meer in ons artikel over verhuisverzekeringen

 

7

Wanneer moet ik me inschrijven bij de gemeente?

gemeente verhuizing

Het is belangrijk dat je je na je verhuizing zo snel mogelijk aanmeldt in de administratie van je nieuwe gemeente. In ons artikel over de gemeente kun je precies lezen waar en wanneer je dit moet doen en wat je mee moet nemen.

8

Hoe bereid ik mijn huisdier voor op de verhuizing?

huisdieren verhuizing

Als je gaat verhuizen met huisdieren, zijn er extra dingen waar je rekening mee moet houden. In onze blog posts ‘Verhuizen met hond: zo pak je het aan‘ kun je precies lezen wat je moet doen om de verhuizing ook voor je trouwe viervoeter op rolletjes te laten lopen. Ook hebben we informatie over verhuizen met katten en het verhuizen van een aquarium. 

9

Wat moet ik kopen voor de verhuisdag?

boodschappen verhuizing

Natuurlijk is het belangrijk dat je alle nodige gereedschappen en andere spullen bij de hand hebt tijdens de verhuisdag. Je wilt niet op de grote dag nog eens heen en weer naar de bouwmarkt om tape te kopen. Om te zorgen dat je goed voorbereid bent, hebben we een boodschappenlijst voor de verhuisdag gemaakt. Zo kun je van tevoren alles in huis halen wat je nodig hebt.

10

Hoe meld ik mijn verhuizing bij mijn energieaanbieder?

energieaanbieder verhuizingDe meeste huishoudens hebben een behoorlijk aantal contracten lopen met energieaanbieders, internetproviders, etcetera. Het is belangrijk dat alle aanbieders op de hoogte zijn van je verhuizing. In sommige gevallen kan het ook handiger zijn om je contract op te zeggen en te wisselen naar een andere aanbieder. In ons artikel over gas, water en licht leggen we alles uit. Je kunt op onze website ook meteen contracten voor internet en energie vergelijken in onze vergelijkingstool voor energie en vergelijkingstool voor internet