Verhuisblog

Een blog met verhuisnieuwtjes en inspiratie voor je nieuwe huis

Prijzen vergelijken van verhuizers in jouw regio? Vraag nu gratis offertes aan!
3-22-2021 - door Valine

Een stressvrije verhuisdag met vrienden, hoe doe je dat?

Je verhuisdag is ontzettend spannend: het is tegelijkertijd een afscheid en een nieuw begin, een dag die nog lang in je herinnering zal blijven. Het zou daarom erg jammer zijn als je je verhuisdag achteraf associeert met stress en paniek. Regel je de verhuisdag zelf zonder verhuisbedrijf en wil je dat je verhuisdag soepel en stressvrij verloopt? Lees dan verder voor onze tips:

verhuizen vrienden
Blue Bird/Pexels

Je verhuisdag valt of staat met de planning

Alles valt of staat met een goede planning. Begin daarom zo vroeg mogelijk met de organisatie. Maak een lijst van alle dingen die geregeld moet worden en bedenk wanneer alles moet gebeuren. Je kunt al ruim van tevoren beginnen met inpakken. Kleding voor andere seizoenen, boeken en decoratiemateriaal heb je bijvoorbeeld niet per se nodig en kunnen dus alvast een doos in. Denk eraan dat je de verhuisdozen niet te zwaar maakt (15-20 kilo) en dat je er aan alle kanten op schrijft wat de inhoud is. Je verhuishulpen zullen dankbaar zijn!

Weet je nog niet hoe je aan verhuisdozen komt? Lees onze blogpost ‘Verhuisdozen, waar haal je ze vandaan?’ voor tips.

Als de grote dag dichterbij komt, kun je beginnen met een gedetailleerde planning van de dag zelf. Ga eens rustig zitten en loop de hele verhuisdag in gedachten door. Bedenk welke acties er op de dag moeten gebeuren, hoe je de taken kunt verdelen en welke obstakels of problemen je tegen kunt komen. Zo kun je een planning maken en je voorbereiden op mogelijke situaties. Hoe nauwkeuriger je je een voorstelling kunt maken van de verhuisdag, des te stressvrijer zal de dag uiteindelijk zijn.

Wij raden je aan om bij het plannen van je verhuizing onze Verhuislijst te gebruiken. Daarop staan alle verhuisactiviteiten op chronologische volgorde. 

Delegeren en goede instructies tijdens de verhuisdag

Ga de avond van tevoren op tijd naar bed, sta op de dag zelf vroeg op en neem een stevig ontbijt. Je gaat energie nodig hebben!

Zodra je vrienden er zijn, begin je de dag met een duidelijke instructie. Verdeel de taken: wie gaan er sjouwen? Wie rijdt? Wie demonteert en monteert de meubels?

Maak eventueel een plattegrond van het nieuwe huis zodat iedereen weet waar alle meubels naartoe moeten. Neem de tijd voor deze instructie en leg de helpers precies uit waar ze op moeten letten: dat ze de schoonmaakspullen die in de hoek staan niet mee moeten verhuizen bijvoorbeeld, of dat eerst alle verhuisdozen in het busje moeten en daarna pas de meubels.

Je kunt niet overal tegelijk zijn, daarom is het belangrijk dat je durft te delegeren. Wijs eventueel een coördinator aan, zodat bijvoorbeeld één iemand de leiding heeft in het nieuwe huis en jij in het oude huis.

Een verhuisdag moet gezellig zijn!

Het is heel belangrijk dat je helpers zich gewaardeerd en goed verzorgd voelen. Zorg er dus voor dat er voldoende snacks en drankjes beschikbaar zijn, die iedereen kan pakken. Zorg voor een gezamenlijke lunch met belegde broodjes. (Dit is een hele goede taak om uit te besteden aan een van je vrienden!) Leg een camera neer, dan kan iedereen die zin heeft tussendoor foto’s maken. Zo heb je achteraf een leuke herinnering aan de dag.

Als dan uiteindelijk je hele hebben en houden in het nieuwe huis staat, kun je je hulptroepen bedanken met pizza en drankjes. Heb je de doos met je muziek en speakers al gevonden, zet dan meteen een gezellig muziekje aan. Misschien kunnen jullie dan meteen overgaan in een kleine housewarming!

Hoe verliep jouw laatste verhuisdag? Heb je er goede of slechte herinneringen aan? En heb je nog andere tips voor een stressvrije en gezellige verhuizing? Laat ze achter als reactie op deze post!

Reactie (2)

Reactie

 • Mieke Wolters

  Bij een vorige verhuizing merkte ik dat het demonteren van diverse boekenkasten, een 3 deurs linnenkast en een 2 persoonsbed best wel veel tijd in beslag nam.
  Deze keer heb ik dat dus een dag of 2 van te voren al gedaan (laten doen..)
  Ik slaap dus 2 nachten alleen op een matras op de vloer en heb van te voren een doos met nog benodigde kleding gemaakt. Scheelt aardig wat tijd en ergernis tijdens de verhuizing zelf.

  • Valine

   Dat is inderdaad een goede tip! Het is een goed idee om zo veel mogelijk van te voren te doen, zodat de verhuisdag zelf zo stressloos mogelijk is. Dankjewel voor de toevoeging, Mieke!

Reageer

Ga je binnenkort verhuizen?

Check hoeveel het zou kosten om het door professionals te laten doen!

Nu verhuisoffertes aanvragen