De badkamer verbouwen

Bij de aankoop van je nieuwe huis kan het al duidelijk zijn dat de badkamer er hoe dan ook uit moet! Hij is verouderd, totaal jouw stijl niet of is gewoon niet geschikt voor jouw gezinssituatie. Je wilt dan waarschijnlijk snel aan de slag en een verbouwing inplannen om een nieuwe badkamer te plaatsen. Ben je handig, dan kun je uiteraard zelf aan je badkamer klussen. Het kan echter zeer de moeite waard zijn om een loodgieter in te huren voor het technische werk.

badkamer verbouwen

Foto van Chris Lattuada via Flickr (onder CC 2.0 licentie)

De badkamer verbouwen: de voorbereidingen

Bedenk eerst precies wat je wilt veranderen aan de badkamer. Wil je alleen het sanitair vervangen, is het tegelwerk aan vernieuwing toe of ga je voor een complete herindeling waarbij ook nieuwe leidingen gelegd moeten worden? Snuffel eens rond bij badkamerspecialisten in de buurt en zoek op internet naar inspiratie. (Inspiratie voor badkamervloeren vind je bijvoorbeeld op onze blog). Wil je snel van je nieuwe badkamer genieten? Ga dan eerst eens om de tafel zitten met een vakbekwame loodgieter. Goede loodgieters hebben het altijd druk, zorg dus dat je al in een vroeg stadium contact opneemt. Heb je meer tijd, wil je zelf een aantal klussen doen of wil je simpelweg geld besparen? Overleg dan met de loodgieter wat je plannen zijn en welke zaken je liever aan hem over laat.

De badkamer verbouwen: het ontwerp

Zodra je weet wat het uiteindelijke doel is, kun je je ontwerp op papier gaan zetten. Maak een overzichtelijke bouwtekening op schaal waarin alle voorzieningen en aansluitpunten van water en elektra staan aangegeven. Dit kun je met de hand doen, maar je kunt ook online een bouwtekening maken. Maak vervolgens aan de hand van je bouwtekening een lijst met alle materialen die je moet aanschaffen. Schat je budget in voor het materiaal, eventuele manuren en huur van groot gereedschap of puincontainers. Ook hierbij kan een vakbekwame loodgieter behulpzaam zijn, zeker als je niet zo bekend bent met bouwen en klussen.

Badkamer verbouwen: aan de slag!

Koop je materiaal ruim in. Ongeopende verpakkingen kunnen vrijwel altijd geretourneerd worden aan de bouwmarkt. Wil je het helemaal makkelijk doen, bestel je bouwmateriaal dan gewoon online! Als je zelf aan de slag gaat, zorg dan voor voldoende hulp, een goed humeur en genoeg tijd. Werk je met een loodgieter, geniet dan van het werk dat voor je gedaan wordt en voor je het weet is jou droombadkamer af!

Dit artikel bevat partnerlinks (wat is dat?)

door  Valine | 13-08-2014 |
Reactie (0)

Reageer