Je alarmsysteem verhuizen: wat zijn de opties?

Je alarmsysteem verhuizen: wat zijn de mogelijkheden? Na je verhuizing wil je je nieuwe huis waarschijnlijk ook graag beschermen tegen ongewenste bezoekers. Daarvoor heb je een aantal opties: je kunt je huidige alarmsysteem meeverhuizen, je alarmsysteem over laten nemen door de nieuwe bewoners, en/of en geheel nieuw alarmsysteem aanschaffen. In deze verhuistip geven we informatie over deze drie mogelijkheden.  

alarmsysteem verhuizen

Foto van Bigstock

Je huidige alarmsysteem verhuizen naar je nieuwe huis 

Als je al in bezit bent van een alarmsysteem en hiermee tevreden bent, kun je het systeem uiteraard gewoon meenemen naar je nieuwe huis. Hierbij moet je een paar dingen in de gaten houden. Schat ten eerste in of je nieuwe huis dezelfde beveiligingsbehoeften heeft als je huidige huis. Een vrijstaande woning moet bijvoorbeeld op een andere manier beveiligd worden dan een appartement. Ga dus na of je je systeem eventueel wilt uitbreiden met extra sensoren of andere functies. In de meeste gevallen kan de leverancier van je alarmsysteem je hierover adviseren. 

Is je alarmsysteem aangesloten bij een meldkamer? Dan moet je je verhuizing uiteraard aan hen doorgeven. Zorg ervoor dat zij ruim op tijd (enkele weken van tevoren) op de hoogte zijn van je verhuizing en je nieuwe adres. Sommige leveranciers van alarmsystemen kunnen het systeem voor je installeren in je nieuwe huis. 

Je alarmsysteem overdragen aan de nieuwe bewoner

Is er in je nieuwe huis al een alarmsysteem aanwezig, of wil je een nieuw alarmsysteem aanschaffen, dan kun je je huidige alarmsysteem ter overname aanbieden aan de nieuwe bewoners. Spreek hiervoor een passend overnamebedrag af.

Is je alarmsysteem aangesloten bij een meldkamer, geef de overname en de gegevens van de nieuwe eigenaar dan ruim van tevoren door. In sommige gevallen moet je aan het beveiligingsbedrijf een vergoeding betalen voor de administratiekosten van de overname. 

Een nieuw alarmsysteem aanschaffen voor je nieuwe huis

Het kan natuurlijk zijn dat je nog geen alarmsysteem hebt, maar er wel een wilt in je nieuwe huis. Of dat je graag een ander systeem wilt hebben. Er zijn ontzettend veel opties voor verschillende alarmsystemen.

Wil je meer weten over het kiezen van een geschikt alarmsysteem, kijk dan eens op deze informatiepagina van Bol.com. 

Overweeg je een alarmsysteem te laten installeren door een professional? Dan kun je gratis offertes aanvragen van bedrijven in jouw regio. 

Offertes alarmsystemen aanvragen

door  Valine | 06-11-2014 |
Reactie (0)

Reageer