Vergelijk energiecontracten voor je nieuwe huis

Een verhuizing is een mooi moment om van energieleverancier te wisselen. Gas en elektriciteit vergelijken op je nieuwe adres kan in ieder geval geen kwaad. Wie weet vind je een goede aanbieding! Gebruik onze energievergelijker om het voordeligste energiecontract te vinden voor je nieuwe huis. De besparing kan wel oplopen tot een paar honderd euro per jaar!

Meer informatie over het gebruik van de vergelijker en het regelen van gas, water en licht voor je verhuizing vind je onderaan deze pagina. 

Gas en elektriciteit vergelijken: hoe werkt het?

Voor gas en elektriciteit vergelijken werken wij samen met de grootste energieleveranciers van Nederland. In onze energievergelijker vind je aanbiedingen van: Nuon, E-on, GreenChoice, Oxxio, Nederlandse Energie Maatschappij, Qurrent, Pure Energie, Essent, Engie en Delta.

Om energieaanbieders te vergelijken vul je je gegevens in in de velden aan de linkerkant van het scherm. Je krijgt dan vanzelf een overzicht van de meest voordelige energiecontracten voor jouw situatie. Als je op de knop ‘Aanvragen’ klikt, wordt er een nieuw venster geopend met de website van de betreffende energieleverancier. Daar kun je dan meer informatie vinden en eventueel een nieuw energiecontract afsluiten.

Waarom energiecontracten vergelijken als je gaat verhuizen?

Gas en elektriciteit vergelijken is altijd een goed idee als je gaat verhuizen. In veel gevallen is er namelijk een betere deal te vinden als je overstapt. En je zit toch al met administratieve rompslomp, dus dan maakt een wissel van energiemaatschappij niet meer zo veel uit, toch? Wist je trouwens dat de meeste energiemaatschappijen een gratis overstapservice hebben? Daardoor wordt je nog meer werk uit handen genomen.

Wanneer moet ik elektriciteit en gas aanmelden voor mijn verhuizing?

We raden je aan om gas en elektriciteit zo’n twee maanden voor je verhuizing te vergelijken. De meeste aanbieders hanteren een opzegtermijn van een maand. Als je minimaal twee maanden voor je verhuizing begint met vergelijken, heb je ruim tijd om je te oriënteren en je huidige energiecontract een maand voor de verhuizing op te zeggen. Zo weet je zeker dat je op tijd bent met het regelen van een eventuele overstap. Meer informatie over het wisselen van energieleverancier bij een verhuizing lees je in ons gelijknamige artikel.

Gas, water en licht regelen bij verhuizing

Bij het regelen van je contracten voor gas, water en licht komt natuurlijk iets meer kijken dan alleen maar het afsluiten van een nieuw abonnement. Zo is het belangrijk dat je je meterstanden noteert en moet je je wellicht aanmelden bij het waterbedrijf in je nieuwe regio. Wil je meer lezen over gas en elektriciteit vergelijken rondom een verhuizing? Bekijk dan ons artikel: Verhuizen: Gas, water en licht regelen eens. Daar leggen we alle stappen exact uit en geven we je links naar pagina’s met meer info!

Deze pagina bevat partnerlinks (Wat is dat?)