Verhuistips

Prijzen vergelijken van verhuizers in jouw regio? Vraag nu gratis offertes aan!
06-11-2017 - door Valine

Hoeveel kost een verhuizing in 2018?

Hoeveel kost een verhuizing? Dat vraag je je waarschijnlijk af als je je verhuizing aan het voorbereiden bent. Zelf verhuizen is uiteraard het goedkoopst, maar als je niet genoeg tijd of energie hebt om zelf in te pakken en/of te sjouwen, is een verhuisbedrijf je grote redding. Nu moet je nog een idee krijgen van de kosten van een verhuisbedrijf. Je kunt natuurlijk gewoon online offertes opvragen, dat is een goede eerste stap.

Nu offertes opvragen

Maar hoe beïnvloed je de kosten van je verhuizing? De kosten van een verhuizing hangen o.a. samen met de hoeveelheid spullen die je hebt en met de afstand tussen je oude en je nieuwe huis. Het is daarom niet zomaar te zeggen wat een verhuisbedrijf kost. In dit artikel leggen we uit hoe je de prijs van een verhuisbedrijf kunt achterhalen en op welke prijzen je ongeveer kunt rekenen. 

hoeveel kost een verhuizing

Foto van Bigstock

Hoeveel kost een verhuizing gemiddeld?

Volgens de brancheorganisatie Erkende Verhuizers ligt de gemiddelde prijs van een verhuizing tussen de 1500 en 2000 euro. Deze prijs lijkt hoog, maar een verhuizing met een Erkende Verhuizer is dan ook het neusje van de zalm in de verhuisbranche. Dankzij hun verhuisverzekering is je inboedel is verzekerd tot 100.000 euro, het personeel is opgeleid en je kunt gebruik maken van verschillende garanties.

Wat beïnvloedt de kosten van een verhuizing?

Zoals in de eerste paragraaf aangegeven, hangt het type verhuisbedrijf wat je kiest sterk samen met de uiteindelijke kosten. Kies je voor een Erkende Verhuizer, dan ben je duurder uit dan met bijvoorbeeld een zzp’er van Marktplaats. Daarnaast hangen de kosten af van de volgende factoren:

  • De hoeveelheid spullen die je verhuist. Verhuisbedrijven berekenen hun prijzen aan de hand van het aantal kubieke meters.
  • De afstand tussen je oude en je nieuwe huis
  • De verdieping waarop je nieuwe en oude woning zich bevinden
  • De toegankelijkheid van beide woningen (is er een verhuislift nodig?)
  • De hoeveelheid hulp (vrienden, familie) die je zelf inschakelt
  • Of je zelf inpakt, of dit ook door het verhuisbedrijf laat doen

Wat gaat mijn verhuizing kosten?

De kosten van een verhuizing kunnen uiteenlopen van zo’n 300 euro tot maar liefst 2000 euro. Omdat de prijs van een verhuizing afhankelijk is van zo veel factoren, is het erg lastig om zomaar een inschatting te maken. Daarom hebben verhuisbedrijven wat meer informatie nodig om de prijs van je verhuizing in te kunnen schatten. Een goede eerste stap is het aanvragen van een aantal online offertes. Dit kun via onderstaande knop meteen doen:

 Wat kost mijn verhuizing?

In dit formulier vul je een aantal gegevens in over je aanstaande verhuizing, zoals je huidige en nieuwe woonplaats, het type woning en het aantal kamers. Daarnaast geef je aan of je zelf wilt inpakken en demonteren, of dat je dit liever aan de verhuizers overlaat. De informatie die je invult, wordt met één klik op de knop verzonden naar verschillende verhuisbedrijven in jouw regio. Zij maken dan een inschatting van de prijs en sturen je deze toe per e-mail. Op deze manier heb je een goede eerste indruk van wat jou verhuizing je ongeveer gaat kosten. 

In de meeste gevallen is een online offerteaanvraag een globale inschatting. Om de exacte kosten te bepalen, wil een verhuisbedrijf meestal een huisbezoek doen. Zo kunnen ze zien wat de omvang van je inboedel is en hoe toegankelijk de woning is. Soms kan zo’n ‘bezoek’ ook via Skype. 

Er zijn echter ook verhuisbedrijven die werken met een bindende online offerte. Je vult dan op hun website precies in hoeveel spullen je hebt en wat de kenmerken van je verhuizing zijn. Op basis hiervan wordt door een medewerker van het verhuisbedrijf een offerte opgemaakt. In sommige gevallen is dit proces zelfs geautomatiseerd en kun je je verhuiskosten direct online bekijken. 

Het voordeel van deze laatste methode is dat je na het invullen van je gegevens direct een prijs te zien krijgt. Hier kleeft echter ook een nadeel aan: de kans is groter dat de berekening niet optimaal is. Het kan dus zijn dat je te veel betaalt of dat de kosten op de verhuisdag zelf hoger uitvallen. 

De slimste aanpak is om ruim voor je verhuisdag verschillende offertes op te vragen om het meest geschikte aanbod te vinden. 

Reactie (0)

Reageer