Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig?

Hoeveel verhuisdozen je nodig hebt hangt uiteraard af van de hoeveelheid spullen die je hebt, en dit verschilt sterk per persoon. Gelukkig kun je aan de hand van het aantal ruimtes in je huis en het aantal personen dat verhuist ongeveer inschatten hoeveel verhuisdozen je nodig hebt. Hieronder hebben we een inschatting voor het juiste aantal verhuisdozen gemaakt voor verschillende huishoudens. 

hoeveel verhuisdozen heb ik nodig

Foto van Bigstock

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig als single?

Als single kun je uitgaan van 10-15 verhuisdozen per kamer in je huis. Voor de keuken heb je er waarschijnlijk 15 nodig. Heb je veel boeken in huis, denk dan ook aan extra stevige boekendozen. Daarvan heb je er 2 nodig per meter boeken die in de kast staan. Als je alleen woont in een 1- of 2-kamerwoning heb je dus tussen de 25 en 40 verhuisdozen nodig. 

Je kunt ook overwegen om een compleet verhuispakket voor 1-2 personen aan te schaffen. Je hebt dan verhuisdozen, plus het bijbehorende inpakmateriaal zoals inpakpapier, tape, noppenfolie en een matrashoes. 

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig als stel?

Als stel kun je ook het beste uitgaan van 10-15 verhuisdozen per kamer in huis. Reken 15 dozen voor de keuken. Ook hier geldt dat je 2 boekendozen moet rekenen voor elke strekkende meter aan boeken in de kast. Als stel in een 2- of 3-kamerwoning kun je er dus van uitgaan dat je tussen de 40 en 60 verhuisdozen nodig hebt .

Je kunt ook overwegen om een verhuispakket inclusief verpakkingsmateriaal aan te schaffen, eventueel aangevuld met een aantal extra verhuisdozen. 

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig voor mijn gezin?

Gezinnen met kinderen hebben automatisch flink meer spullen en dus meer dozen nodig. Reken als gezin op 15 dozen per kamer en 20 dozen voor de keuken. Voor een eengezinswoning kom je daarmee op zo’n 60 tot 80 verhuisdozen. Heb je meer dan één kind, reken hier dan nog 10 dozen bij per extra kind. 

Of, kies voor een verhuispakket inclusief tape, inpakpapier en meubelhoezen. Zo ben je in één keer klaar. 

Vinden je kinderen het leuk om hun eigen spulletjes in te pakken? Dan maak je ze misschien blij met een setje kinderverhuisdozen. Zo wordt het inpakken extra leuk!

Overzicht van het aantal verhuisdozen per huishouden

 

Type huishouden Aantal dozen
Eenpersoonshuishouden / single 25-40 verhuisdozen
Tweepersoonshuishouden / stel 40-60 verhuisdozen
Gezin met kinderen 60-80 verhuisdozen

Andere soorten verhuisdozen

Naast de standaard verhuisdozen zijn er andere verhuisdozen die handig kunnen zijn afhankelijk van de spullen die je wilt verhuizen:

  • Kledingdozen: voor als je veel kleding hebt die je gemakkelijk en kreukvrij wilt vervoeren
  • Dozen voor glazen: heb je veel wijnglazen of andere glazen? Met behulp van een vakverdeler verander je iedere verhuisdoos in een glazendoos
  • Boekendozen: deze dozen zijn kleiner en sterker, dus perfect om zware spullen zoals boeken of servies in te vervoeren
  • Kinderverhuisdozen: leuk om de kinderen hun eigen spulletjes in te laten doen
  • Zolderverhuisdozen: ben je van plan om in je nieuwe huis wat spullen op zolder op te slaan, gebruik dan verhuisdozen met een schuine wand. Die passen precies onder het dak. Let wel: deze dozen zijn niet goed te stapelen in de verhuiswagen.

Waar kun je verhuisdozen kopen?

Verhuisdozen zijn verkrijgbaar bij de bouwmarkt. Het is ook mogelijk om ze online te bestellen, dan worden ze gewoon thuis bezorgd. In ons artikel: ‘Waar kun je verhuisdozen kopen‘ vind je een aantal links naar webshops met verhuismateriaal.

door  Valine | 06-12-2019 |
Reactie (2)

Reactie

Reageer