Verhuistips

Wil je weten wat het kost om een verhuisbedrijf in te huren? Vraag gratis offertes aan!
06-12-2014 - door Valine

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig?

Hoeveel verhuisdozen je nodig hebt hangt uiteraard af van de hoeveelheid spullen die je hebt, en dit verschilt sterk per persoon. Gelukkig kun je aan de hand van het aantal ruimtes in je huis en het aantal personen dat verhuist ongeveer inschatten hoeveel verhuisdozen je nodig hebt. Hieronder hebben we een inschatting voor het juiste aantal verhuisdozen gemaakt voor verschillende huishoudens. 

hoeveel verhuisdozen heb ik nodig

Foto van Bigstock

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig als single?

Als single kun je uitgaan van 10-15 verhuisdozen per kamer in je huis. Voor de keuken heb je er waarschijnlijk 15 nodig. Heb je veel boeken in huis, denk dan ook aan extra stevige boekendozen. Daarvan heb je er 2 nodig per meter boeken die in de kast staan. Als je alleen woont in een 1- of 2-kamerwoning heb je dus tussen de 15 en 40 verhuisdozen nodig. 

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig als stel?

Als stel kun je ook het beste uitgaan van 10-15 verhuisdozen per kamer in huis. Reken 15 dozen voor de keuken. Ook hier geldt dat je 2 boekendozen moet rekenen voor elke strekkende meter aan boeken in de kast. Als stel in een 2- of 3-kamerwoning kun je er dus van uitgaan dat je tussen de 40 en 60 verhuisdozen nodig hebt .

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig voor mijn gezin?

Gezinnen met kinderen hebben automatisch flink meer spullen en dus meer dozen nodig. Reken als gezin op 15 dozen per kamer en 20 dozen voor de keuken. Voor een eengezinswoning kom je daarmee op zo’n 60 tot 80 verhuisdozen. Vergeet hier ook niet de boekendozen mee te tellen.

Reactie (0)

Reageer