Slim inpakken voor je verhuizing: 12 handige tips!

Inpakken voor je verhuizing. Hoe pak je dat het beste aan? De verhuisdag nadert nu echt en je maakt je zorgen over hoe je al je spullen ingepakt, in de verhuiswagen en weer uitgepakt gaat krijgen? Dat is heel begrijpelijk, maar je zorgen zijn nergens voor nodig. Er zijn een hoop trucjes waarmee je het hele proces een stuk slimmer kunt aanpakken. Wij hebben 12 slimme tips voor je verzameld, waarmee het inpakken voor je verhuizing een fluitje van een cent is! 

Doe vuilniszakken om je kleding

Waarom zou je al je kleding stuk voor stuk uit de kast halen, als het ook veel makkelijker kan? Met een vuilniszak kun je de kledingstukken bij elkaar binden. Zo kun je ze op de hangertjes laten en direct vanuit de kledingkast in de verhuiswagen laden. In je nieuwe huis hang je ze met hetzelfde gemak weer in de kast. Het is verstandig om extra grote en stevige vuilniszakken aan te schaffen, deze bijvoorbeeld

kleding verhuizen

Illustraties door Julia Lukicheva

Pak servies in met handdoeken

Je servies moet veilig ingepakt worden. Je handdoeken moeten ook mee. Één plus één is twee, dus waarom combineer je ze niet? Je handdoeken zijn het perfecte inpakmateriaal voor je borden. Voor extra stevigheid maak je pakketjes van 2 of 3 borden in een handdoek en plak deze dicht met verpakkingstape. Zo bespaar je op inpakpapier en noppenfolie, én bespaar je ruimte in je verhuisdozen! Wist je trouwens dat je de borden het beste verticaal in de doos kunt plaatsen? Zo is het risico op breken kleiner. 

servies inpakken

Doe sokken om de glazen

Volgens hetzelfde principe kun je je glazen en vazen beschermen met je sokken. Je sokken moeten toch mee, dus waarom zou je ze niet als inpakmateriaal gebruiken? Voor extra bescherming raden we je aan om tussen de glazen ook kranten, handdoeken of noppenfolie te gebruiken als opvulling.

glazen inpakken verhuizing

Sluit flesjes af met folie

Je wilt natuurlijk niet dat je er bij het uitpakken van de verhuisdozen achter komt dat alles onder de bodylotion of shampoo zit. Daarom is het verstandig om de flesjes extra veilig in te pakken. Neem een stukje huishoudfolie en doe het over de opening van het flesje. Daarna doe je de gewone dop erop.

cosmetica inpakken verhuizing

Organiseer je sieraden slim

Heb je een hoop oorbellen, armbanden en kettingen, dan is deze tip voor jou. Om te voorkomen dat je sieraden in de knoop raken tijdens het vervoer kun je ze op verschillende manieren inpakken. Had je al gedacht aan de volgende truucjes?

 • Ziplock-zakjes gebruiken voor je kettingen, oorbellen en armbanden
 • Kleine oorbellen in pillendoosjes doen
 • Kettingen door drinkrietjes of wc rollen rijgen zodat ze niet in de knoop raken
 • Oorbellen bij elkaar houden door ze door de knopen van een knoopsgat te steken (en vast te plakken met tape)
 • Oorbellen door een stuk karton prikken

sieraden verhuizen

Stop boeken in rolkoffers

Boeken zijn meestal de zwaarste spullen die je moet sjouwen tijdens een verhuizing. Als je je rug wilt sparen, kun je de boeken ook in een rolkoffer doen. Zo kun je ze gewoon naar de verhuiswagen toe rollen, wat veel minder energie kost. Je rolkoffers moet je sowieso meenemen, dus ook met deze tip sla je twee vliegen in één klap. Heb je geen rolkoffers? Gebruik dan speciale boekendozen. Dit zijn extra kleine en stevige verhuisdozen waarin je je boeken perfect kunt vervoeren. 

boeken verhuizen

Wikkel kasten in met folie

Je kunt kastjes inwikkelen met beschermfolie. Dit heeft twee voordelen: de deurtjes en lades gaan niet open tijdens het tillen. Daarnaast kun je lichte items, zoals ondergoed of bestek, gewoon in de lades laten zitten. Dit scheelt een hoop in- en uitpakwerk! 

inpaktips verhuizen

Schroeven bij elkaar houden

Als je meubels uit elkaar moet halen, kun je de schroeven het beste in kleine zakjes doen. Schrijf op de zakjes bij welk meubelstuk ze horen en plak het zakje met tape vast op één van de onderdelen van het betreffende meubel. Zo heb je alles meteen bij de hand als je de meubels weer in elkaar moet zetten.

meubels verhuizen

Fotografeer de snoeren

Waar ging dat rode kabeltje nou ook al weer in? En waarom heb ik hier een stekkertje over? Om dat soort vragen te voorkomen, kun je het beste een foto maken van de achterkant van je apparaten. Zo weet je in je nieuwe huis precies hoe je de TV, het modem, de DVD-speler moet aansluiten.

electronica verhuizen

Gebruik kleurcodes op je verhuisdozen

Koop verschillende kleuren tape en markeer daarmee de zijkant van de verhuisdozen. Neem voor iedere kamer in je nieuwe huis een andere kleur. Plak in het nieuwe huis dezelfde kleur tape op de deuren van de verschillende kamers. Zo kunnen de verhuizers of je vrienden in één oogopslag zien waar iedere doos naartoe moet.

inpaktips verhuizen

Maak een box met spullen voor de eerste dag

Op de eerste dag in je nieuwe huis ben je hoogstwaarschijnlijk bekaf en heb je geen zin om de verhuisdoos te zoeken met de tandenborstel erin. Daarom is het verstandig om een duidelijk herkenbare box in te richten met alle spullen die je op de eerste avond, nacht en ochtend nodig hebt. Denk: toilettas, pyjama, ontbijtspullen, bril, et cetera.

tips verhuizing

Neem niet alles mee!

Een van de belangrijkste punten voor een soepele verhuizing? Neem niet te veel mee! Waarom zou je energie en tijd steken in het verplaatsen van spullen die je eigenlijk niet nodig hebt? Hulp nodig? Op onze website vind je tips voor het sorteren en weggooien van je spullen.

weggooien verhuizing

We hopen dat deze slimme inpaktips je helpen bij het voorbereiden van je verhuisdag. Voor de bronnen van de tips, kun je klikken op de foto’s. Heb jij nog andere tips die niet in deze lijst staan? Laat ze ons weten in een reactie op deze post!

Vond je dit artikel handig? Pinnen is winnen!

inpakken voor je verhuizing

 Deze pagina bevat partnerlinks (Wat is dat?)

door  Valine | 10-12-2017 |
Reactie (11)

Reactie

 • Stephanie

  Bij de supermarkt kun je bananendozen vragen. Dan heb je gratis verhuisdozen!

  • moveria

   Hoi Stephanie, bedankt voor je reactie! Bananendozen zijn inderdaad een goed, gratis alternatief voor verhuisdozen.

 • Nikki SVS

  Hi Moveria, Leuk artikel! Zelf is het ook een goede om op tijd je adres te wijzigen als je gaat verhuizen. Was ik zelf namelijk vergeten en allemaal post misgelopen.

 • budget

  Het is tegenwoordig ook nog eens mogelijk om verhuisdozen te huren. Misschien leuk om dat erbij te zetten. Verder super handige tips, bedankt!

 • Marie

  Dit zijn leuke tips voor het slim inpakken tijdens een verhuizing. Als je alles goed inpakt kan je ook een kleiner verhuisbusje huren. Dat bespaart om een makkelijke manier geld! Bovendien heb je ook minder dozen nodig.

 • Maaike Boog

  Laat ik allereerst eens zeggen dat ik het altijd erg leuk vind om jullie blogs te lezen. Ik moest inwendig wel even lachen, zooooo herkenbaar dit. het heeft bij ons ook enige tijd geduurd voordat we eindelijk eens een beslissing konden maken van ‘wat willen we nou precies?’ De funda-app ging bij mij wel iedere dag minstens 10 keer open.. hahah.. maar ook wij zaten met het probleem verhuizen. Wij hebben inmiddels ons droomhuis gevonden en hopen binnenkort te starten met verhuizen.

  Liefs, groetjes,

  Maaike

 • Gouden ketting

  Tijdens onze laatste verhuizing ben ik mijn gouden ketting kwijt geraakt. Ik wilde deze niet omdoen omdat ik hem misschien tijdens het sjouwen kwijt zou raken maar ik heb het dus bij de doos van mij computer en laptop gedaan (omdat deze extra belangrijk voor mij zijn) en ben hem alsnog kwijt geraakt. Als ik jouw blog eerder had gelezen had ik hem waarschijnlijk aan de wc rol gedaan (echt een goed idee!)

 • Joella

  Ik ben vorige week verhuisd en veel aan je tips gehad! Wat ikzelf nog zou willen toevoegen; voor de kleding heb ik een hoog dubbel kledingrek aangeschaft, daarmee rij je al je kleding zo de vrachtwagen in en er weer uit.

 • Frans

  Hoe bind je een vuilniszak om de kleding?

 • Admin

  Hoi Frans,

  de vuilsniszak doe je als volgt om je kleding:
  * Neem een stuk of 5 hangertjes met kleding eraan, hang deze op
  * Neem een grote vuilniszak en schuif deze van onderaf over de kleding
  * Bind de vuilniszak om de ‘nek’ van de kledinghangers vast, zodat de kleding in de vuilniszak zit, maar de haakjes van de hangers onbedekt blijven.

  Ik hoop dat het zo een beetje duidelijker is!

Reageer