Verhuistips

Prijzen vergelijken van verhuizers in jouw regio? Vraag nu gratis offertes aan!
06-10-2018 - door Valine

Verhuizen: gas, water en licht regelen

Gas, water en licht regelen is essentieel in je nieuwe huis. Na je verhuizing wil je er uiteraard meteen gebruik van kunnen maken. Hoe regel je dat het beste? En hoe vind je een voordelig contract met een energieleverancier? In dit artikel lees je in het kort hoe je het beste gas, water en licht kunt regelen in je nieuwe huis.

Verhuizen: Gas regelen

Wat je moet regelen omtrent je gasaansluiting hangt af van de situatie in je nieuwe huis. Ga daarom eerst na wat je nodig hebt. Als je nieuwe huis stadsverwarming heeft, heb je meestal geen gas nodig. Je hoeft dan alleen maar een contract voor stroom af te sluiten. Heeft je nieuwe huis geen stadsverwarming, dan heb je een contract nodig voor gas en licht.

Je kunt je huidige contract meenemen naar je nieuwe huis, of overstappen naar een andere energieleverancier. Op onze website kun je heel gemakkelijk energieleveranciers vergelijken en zo zien of er een goede aanbieding is op jouw nieuwe adres.

Vergelijk nu energiecontracten

Hoe je bepaalt om al dan niet over te stappen, kun je lezen in ons artikel over het wisselen van energieleverancier.

Verhuizen: Licht regelen

In je nieuwe huis zul je altijd stroom nodig hebben. Ook hiervoor geldt dat je je huidige contract mee kunt nemen, of overstapt naar een nieuwe energieleverancier. Als je twijfelt of je over wilt stappen, kun je eerst eens vrijblijvend online energieleveranciers vergelijken. Je ziet dan vanzelf of er interessante aanbieding is die het waard is om over te stappen. Op onze website vind je een handige energievergelijker waarmee je gemakkelijk aanbiedingen van verschillende aanbieders kunt vergelijken.

Doe de postcodecheck en vind aanbiedingen voor jouw nieuwe adres:

Verhuizen: Water regelen

In iedere regio is slechts één waterbedrijf actief. Daardoor is het erg makkelijk om je waterzaken te regelen. We hebben een afzonderlijk artikel geschreven over het melden van je verhuizing aan het waterbedrijf. Daarin lees je precies hoe je het water regelt rondom je verhuizing.

Meterstanden noteren

Bij een verhuizing moet je altijd de meterstanden van gas, water en licht noteren. Doe dit op de dag van de sleuteloverdracht, zowel in je nieuwe als in je oude huis. Aan de hand van de meterstanden maken de leveranciers een eindafrekening op. Deze ontvang je uiterlijk twee maanden na de verhuisdag.

Wanneer gas, water en licht regelen?

Of je nou overstapt naar een andere leverancier of niet, regel je verhuizing zo vroeg mogelijk met je energieleverancier. Je kunt je nieuwe adres of opzegging meestal al vanaf 6 maanden van tevoren doorgeven. Als je van energieleverancier wisselt, moet je rekening houden met een opzegtermijn van een maand. Blijf je bij dezelfde energieleverancier, geef je nieuwe adres dan uiterlijk 2 weken voor de verhuizing door.

Naar de energievergelijker

Reactie (4)

Reactie

 • Juilaan van Rappard

  Geachte Heer / Mevrouw,

  Heb een vraag; Woon zelf in Amsterdam en sta hier ook ingeschreven. Ik werk echter in Leeuwarden en wil daar nu voor door de week een huurhuis huren. Hoe zit dat met het afsluiten van een contract voor g/w/l; moet je ingeschreven staan op een adres om een dergelijk contract af te sluiten? Wil graag wel in Amsterdam ingeschreven blijven ivm parkeervergunning, etc.

  Hoor graag, heb al een tijd op internet zitten zoeken maar kan de oplossing voor dit probleem niet vinden.

  Hartelijk dank!

 • Moveria

  Beste Juliaan,

  Bij sommige energieleveranciers kun je (tijdelijk) energie op twee adressen geleverd krijgen. De exacte voorwaarden hiervoor weten wij helaas niet. Omdat dit om een vrij specifieke situatie gaat, dit is een vraag die je daarom het beste direct aan je (beoogde)energieleverancier kunt stellen. Succes!

 • Nic

  Geachte Heer / Mevrouw,

  Hoe zit dit als je nog nergens contracten hebt lopen en voor het eerst een huis koop?

  • Valine

   Hoi Nic, dat is een goede vraag!

   Voor gas en licht kun je gewoon een contract afsluiten. Je kunt hiervoor onze energievergelijker gebruiken. Uiteraard weet je je verbruik nu nog niet, maar als je klikt op ‘gegevens wijzigen’ kun je de samenstelling van je huishouden aangeven. Op basis daarvan wordt dan een schatting gemaakt van je verbruik. Je kunt vervolgens een contract afsluiten bij de aanbieder van jouw keuze en deze laten ingaan op de door jou gewenste datum.

   Je waterbedrijf kun je niet kiezen, maar je moet je wel aanmelden bij het waterbedrijf dat in jouw regio actief is. Bij je aanmelding geef je ook de meterstanden door. Meer informatie hierover vind je in ons artikel: ‘verhuizing doorgeven aan het waterbedrijf‘.

Reageer