Verhuistips

Prijzen vergelijken van verhuizers in jouw regio? Vraag nu gratis offertes aan!
05-10-2015 - door Valine

Wisselen van energieleverancier bij verhuizing

Een verhuizing kan een goed moment zijn om te wisselen van energieleverancier. Je moet je verhuizing sowieso al doorgeven aan de energieleverancier, dus een wissel is niet veel extra werk. Het kan zijn dat je bij een nieuwe energieleverancier veel geld kunt besparen. In dit artikel leggen we uit hoe je bepaalt of je je energieleverancier wilt wisselen, hoe je energieleveranciers vergelijkt en hoe je de overstap regelt. 

wisselen energieleverancier verhuizing

Foto: bewerking van afbeelding van Pixabay

Wisselen van energieleverancier of niet?

Als je gaat verhuizen, kun je je huidige energiecontract meenemen naar je nieuwe adres. Je kunt ook kiezen voor een nieuw energiecontract. Hoe bepaal je of je moet wisselen?

Bekijk eerst wat de voorwaarden zijn voor het opzeggen van je contract. Als je huidige contract nog meer dan twee maanden duurt, kan het zijn dat je een boete moet betalen als je vroegtijdig opzegt. Deze boete wordt ook wel opzegvergoeding genoemd. Het kan natuurlijk zijn dat de kosten van de opzegvergoeding het waard zijn als je nieuwe contract een stuk goedkoper is. Een overzicht van de opzegvergoedingen van verschillende energieleveranciers vind je hier. 

Bekijk vervolgens wat je op dit moment betaalt per maand voor gas en licht. Bekijk ook wat je gemiddelde verbruik per maand is. Aan de hand van deze gegevens kun je online energieleveranciers vergelijken

Energieleveranciers vergelijken

Op onze website vind je een vergelijkingstool waarmee je eenvoudig energiecontracten kunt vergelijken. 

Met behulp van deze tool kun je gemakkelijk opzoeken hoeveel je kunt besparen als je overstapt naar een andere energieleverancier. Voor de berekening kun je invullen hoeveel personen je in je huishouden hebt, wat je nieuwe postcode is en bij welke energieleverancier je nu zit. Voor een exactere berekening kun je je maandelijkse verbruik van stroom en gas invullen, maar dit hoeft niet per se.

Aan de hand van je gegevens kun je direct zien hoeveel je kunt besparen als je naar een andere energieleverancier overstapt. De jaarlijkse besparing kan oplopen tot meer dan 300 euro per jaar. Het is dus sowieso de moeite waard om te vergelijken. 

Ga naar de energievergelijker

Energieleverancier wisselen: De overstap regelen

Als je overstapt, moet je zelf het contract bij je oude energieleverancier opzeggen. Bekijk daarvoor eerst of je een contract hebt voor onbepaalde tijd, of een contract voor bepaalde tijd. Heb je een contract voor onbepaalde tijd, houd dan de opzegtermijn in de gaten. Als je een contract voor bepaalde tijd hebt, en je contract is nog niet voorbij, houd dan rekening met een opzegvergoeding. Zeg uiterlijk een maand voor je verhuizing op, maar bij voorkeur langer van tevoren. De verwerkingstijd en opzegtermijn verschilt per energieleverancier. Opzeggen kun je meestal op de website van de energieleverancier zelf doen, of anders telefonisch of per mail. 

Je kunt al vanaf 6 maanden voor je verhuizing een nieuwe energieleverancier kiezen. 

Heb je andere vragen over het wisselen van energieleverancier bij verhuizing? Stel ze dan in een reactie op deze post. We vinden het leuk om van je te horen en helpen je graag!

Nu energiecontracten vergelijken

Dit artikel bevat partnerlinks (Wat is dat?)

Reactie (0)

Reageer