10 verhuiscadeaus: wat geef je aan iemand die net verhuisd is?

Een cadeau geven aan iemand die net verhuisd is, is niet makkelijk. Je weet tenslotte niet wat hij of zij al heeft en wat er net allemaal is weggegooid. Sowieso is het altijd lastig om een cadeau voor in huis te geven. De kans is groot dat je iets geeft dat nét niet bij de inrichting past, of wat de persoon in kwestie al heeft. Maar gelukkig zijn er alsnog veel opties! Wij hebben een paar cadeaus uitgezocht die je prima kunt geven aan iemand met een nieuw huis.

De tip der tips: geef geen spullen!

Misschien heb je het zelf al eens ervaren. Tijdens een verhuizing kom je erachter hoe ontzettend veel spullen je hebt. Het laatste wat je na je verhuizing wilt, is nieuwe spullen verzamelen. En al helemaal geen dingen die je niet zelf hebt uitgezocht. Daarom zeggen wij: koopt niets nieuws, maar geef hulp of een ervaring. Wat dacht je van de volgende ideeën?

  • Bied een middag hulp aan bij een klus naar keuze: schilderen, de tuin aanleggen, dozen uitpakken. Na een verhuizing moet er veel gebeuren en alle hulp zal welkom zijn.
  • Heeft degene die pas verhuisd is kinderen? Bied aan om een dag op de kinderen te passen. Een dagje rust zal heel erg welkom zijn!
  • Geef een waardebon voor een leuk restaurant in de nieuwe buurt.

Wil je toch een cadeau voor de verhuizing geven dat de verhuisde uit kan pakken, dan volgen hier 10 tips:

Verhuiscadeau 1: Een zeemeermindeken!

Hoe fijn is het om in je nieuwe huis lekker onder een dekentje op de bank te kruipen? En wil je een dekentje geven waarvan je zeker weet dat de ontvanger hem nog niet heeft? Goede kans dat je met een zeemeermindeken goed zit. Nog een goede bijkomstigheid: Bij dit cadeau loop je niet het risico dat het niet past bij de inrichting van het nieuwe huis, want de plaid kan gewoon opgeborgen worden in de kast. 

Liever een ‘normaal’ dekentje cadeau geven? Ook dan zijn er genoeg opties.

Verhuiskado 2: Een lightbox

Op deze lightbox kun je allerlei teksten maken met de bijgeleverde letters: ‘Welkom thuis?’, ‘Home sweet home?’ het kan allemaal. En natuurlijk kan de ontvanger de lightbox gebruiken als decoratie in huis en de teksten naar hartelust aanpassen. Bestel er eventueel een setje emoticons bij voor extra mogelijkheden. 

Cadeau 3: Een hippe theedoek voor in het nieuwe huis

Een theedoek kan eigenlijk altijd: theedoeken heeft niemand ooit te veel en ze zijn er in ontelbare kleuren en dessins. Deze theedoeken van het merk Return to Sender zijn van bio katoen, handgemaakt en helemaal Fair Trade. Zo geef je niet alleen een mooi kado voor een nieuw huis, maar draag je ook bij aan betere werkomstandigheden voor de weefsters in Bangladesh. Een dubbel kado dus!

Nieuw huis cadeau 4: Een klusboek!

cadeau housewarming

In een nieuw huis zijn altijd allerlei klussen te doen. De meeste mensen zijn na de verhuizing nog lang niet klaar met alle huis, tuin en keukenklussen. Wat is er dan een beter cadeau dan een klusboek? Is het cadeau voor een vriendin? Dan is “Het klusboek voor de Handygirl” een grappige optie. Het boek “Klussen voor Dummies” kan eigenlijk voor iedereen.

Kado idee 5: Een ecologische barbecue!

housewarming cadeau

Gaat het om een vriend of vriendin die voor het eerst een huis met balkon heeft? Dan kan dit cadeau eigenlijk niet missen. Want hoe groot is de kans dat hij of zij al een ecologische barbecue heeft? Juist…vrijwel nihil. Deze ecogrill kun je overal neerzetten: grillen maar! 

Verhuis cadeau 6: Een grappige deurmat

Dit is een cadeau uit de categorie “ludiek”. Er zijn een hoop deurmatten te vinden met grappige en persoonlijke teksten. Je kunt zelfs een deurmat laten maken met de naam van de persoon die net verhuisd is. Deze en nog veel meer leuke deurmatten vind je hier.

Nieuw huis cadeau 7: Een tuinkabouter

cadeau housewarming

Dit kado moet natuurlijk ook met een korreltje zout genomen worden. Maar soms is het gewoon grappig om met clichés te spelen. Dus heb je een vriendin of vriend die eindelijk een huis met tuin heeft. Of een bevriend stel die eindelijk de huisje-boompje-beestje status hebben bereikt? Dan is het best grappig om een tuinkabouter te geven. Bij Bol.com kun je er verschillende bestellen.

Deze pagina bevat partnerlinks. (Wat is dat?)

Heb jij nog tips voor leuke verhuiscadeautjes? Wat zou jij graag krijgen uit deze lijst en wat juist helemaal niet? Laat het ons weten in een reactie op deze post!

door  Valine | 08-07-2021 |
Reactie (0)

Reageer