Verhuisblog

Een blog met verhuisnieuwtjes en inspiratie voor je nieuwe huis

Prijzen vergelijken van verhuizers in jouw regio? Vraag nu gratis offertes aan!
6-9-2019 - door Valine

Kinderboeken over verhuizen: onze top 7!

Kinderboeken over verhuizen: die kunnen erg goed van pas komen als je gaat verhuizen met je kind of kinderen. Je kind voorlezen is natuurlijk altijd goed, maar rondom de verhuizing heeft voorlezen een extra functie. Het voorleesmoment is een extra rustmomentje voor je kind in een drukke periode. Bovendien kun je het voorlezen gebruiken om je kind vertrouwd te maken met het thema verhuizen.

Er zijn een hoop kinderboeken over verhuizen te vinden, onderaan deze pagina vind je onze selectie van de leukste verhuisboeken die je online kunt kopen.

Onze selectie van de leukste kinderboeken over verhuizen

kinderboeken over verhuizenBobbi gaat Verhuizen (1 tot 3 jaar)

In het boekje “Bobbi gaat verhuizen” wordt al rijmend verteld hoe het beertje Bobbi verhuist. Het is een positieve kijk op verhuizen, met nieuwe vriendjes, knuffels en een leuke nieuwe straat met speeltuin. Andere ouders geven aan dat dit boek hun peuter geholpen heeft de verhuizing beter te begrijpen.

kinderboek verhuizen

Kas gaat verhuizen (3-5 jaar)

In dit boekje gaat Kas verhuizen. Ook dit verhaaltje geeft een positieve kijk op  het verhuizen, met een mooi nieuw huis een schommel in de tuin en een nieuw vriendinnetje. Ook wordt er in het verhaal ruimte gegeven aan het wennen aan de nieuwe omgeving.

kinderboek verhuizen

Een huis vol dozen (4-8 jaar)

Pieter, Marije en Eefje verhuizen met hun ouders naar een nieuwbouwwijk. In dit boek worden alle reacties en gevoelens rondom de verhuizing op een vlotte en gezellige manier behandeld. Zo wordt er verteld over het inpakken, het missen van vriendjes, een nieuwe school en vreemde geluiden in het nieuwe huis. Al met al heel herkenbaar voor een kind dat binnenkort gaat verhuizen.

kinderboeken verhuizenJette gaat verhuizen (5 tot 7 jaar)

Dit boek vertelt over de verhuizing van de kleuter Jette. In het verhaal wordt aandacht besteed aan de spanning en chaos rondom het verhuizen, maar het verhaal heeft een happy end. Uiteindelijk is Jette namelijk helemaal blij in haar nieuwe huis.

Een nieuw huis voor Lisse (7-10 jaar) kinderboeken verhuizen

In dit boek verhuist Lisse met haar moeder en de vriend van haar moeder naar de andere kant van het land. Ze moet afscheid nemen van haar beste vriendin en wil in eerste instantie niet verhuizen. In haar nieuwe woonplaats wordt het langzaam maar zeker steeds leuker. Dit boekje vertelt over de gevoelens en emoties die bij een verhuizing komen kijken, maar belicht ook de positieve kant.

kinderboeken over verhuizenKapitein Wervelwind gaat verhuizen (4-6 jaar)

Verhuizen is veel leuker als je doet alsof het een spannend avontuur is! Dat legden wij al uit in onze tips voor verhuizen met kinderen. In dit boekje wordt dat nog eens benadrukt. Het jongetje in dit verhaal doorstaat de verhuizing als zijnde Kapitein Wervelwind. Uiteindelijk is hij erg tevreden met zijn nieuwe zeerovershol!

Heb jij nog andere tips voor leuke kinderboeken over verhuizen? Laat dan een reactie achter op deze post!

Dit artikel bevat partnerlinks (Wat is dat?)

Reactie (6)

Reactie

  • Marianne

    Het boek ‘Met Apen in de Tuin’ beschrijft een verhuizing naar Maleisië, vertelt door twee zusjes van 10 en 12. Het wordt op veel Nederlandse scholen in het buitenland gebruikt in groepen 6,7 en 8. Het geeft een inkijkje in het leven van Nederlandse expatkinderen.
    Meer informatie kunt u vinden op metapenindetuin.blogspot.co.uk. Het boek is verkrijgbaar bij bol.com en te bestellen bij alle erkende Nederlandse boekhandels.

    • moveria

      Bedankt voor de toevoeging, Marianne. Het ziet er uit als een heel passend boek voor gezinnen die gaan verhuizen naar het buitenland.

Reageer

Ga je binnenkort verhuizen?

Check hoeveel het zou kosten om het door professionals te laten doen!

Nu verhuisoffertes aanvragen