Nieuwe kinderopvang zoeken bij verhuizing

Een nieuwe kinderopvang kan nodig zijn als je met je kind(eren) gaat verhuizen naar een andere woonplaats. In sommige gevallen kan je je kind op de oude kinderopvang laten, als de kinderopvang vlakbij je werk is bijvoorbeeld, of als de afstand niet te groot is. Als je toch besluit een nieuwe kinderopvang te zoeken voor je kind(eren), dan helpen deze tips je verder. 

kinderopvang zoeken

Foto van Kaboompics

Zoek kinderopvang in je nieuwe woonplaats

Er bestaan meerdere websites waarop je aan de hand van je postcode kinderdagverblijven, BSO’s en gastouderbureaus kunt zoeken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Kinderopvangkaart.nl. Op deze website krijg je een kaart te zien met de kinderopvanglocaties in de buurt van je nieuwe huis. Je vindt er algemene informatie en prijzen van de verschillende kinderdagverblijven en BSO’s en meteen doorklikken naar hun eigen website en zo contact met ze opnemen.

Hoe kies je een nieuwe kinderopvang?

Het kiezen van een geschikte kinderopvanglocatie voor je kind is uiteraard iets heel persoonlijks. Je wilt je kind naar een plek brengen waar jullie je prettig voelen. Toch zijn er ook een aantal praktische overwegingen te maken. Bekijk eerst eens waar de nieuwe kinderopvang zich moet bevinden. Het liefst vlakbij je huis, of toch liever in de buurt van je werk of de school van broertje of zusje? Bedenk ook wat jij belangrijk vindt aan die nieuwe kinderopvang. Wil je bijvoorbeeld graag een opvanglocatie met veel buitenruimte, extra aandacht voor creativiteit, of flexibele opvanguren? Dan is dat een criterium on in je hoofd te houden als je gaat zoeken. 

Neem ruim van tevoren de tijd om bij verschillende peuterspeelzalen of creches op bezoek te gaan. Meestal moet je hiervoor van tevoren een afspraak maken. Rondleidingen voor ouders vinden vaak op vaste dagen per week plaats. Zo kun je kijken of je een prettig gevoel krijgt bij de peuterspeelzaal: of het personeel prettig in de omgang is, of de ruimtes goed verzorgd zijn, etcetera. Op de blog Mamazing vind je nog meer praktische tips voor het zoeken van een nieuwe creche.

Aanmelden bij een nieuwe kinderopvang

Tegenwoordig zijn er niet veel wachtlijsten meer in de kinderopvang. Mocht de door jou gewenste kinderopvang toch een wachtlijst hebben, dan kunnen ze altijd een (tijdelijk) plekje voor je kind vinden op een andere locatie. Daarmee is het dus niet nodig om je kind maanden van tevoren aan te melden. Voor je eigen gemoedsrust is het waarschijnlijk toch fijn om de zoektocht naar een nieuwe kinderopvang meteen te beginnen zodra je weet dat jullie gaan verhuizen. Zo heb je ruim de tijd om bij verschillende creches te gaan kijken en kan je kind eventueel voor de verhuizing alvast een paar middagen komen spelen. 

Hier vind je meer tips voor het verhuizen met kinderen!

Heb jij nog andere tips of ervaringen met het zoeken naar een nieuwe kinderopvang? Laat dan een reactie achter op dit artikel! 

door  Valine | 06-08-2019 |
Reactie (0)

Reageer