6 Kinderfilmpjes over verhuizen

Als je kinderen hebt, geeft dat je verhuizing een extra dimensie. Je moet de verhuizing niet alleen voor jezelf in goede banen leiden, maar er ook voor zorgen dat je kinderen de verhuizing overleven. Een goede manier om je kinderen op een luchtige manier met het thema verhuizen kennis te laten maken, is het samen kijken van filmpjes over verhuizen. Wij hebben een aantal passende kinderfilmpjes voor je gevonden:

Pipapanda en de verhuizing

In dit verhaal, voorgelezen door Diewertje Blok, moet het aapje op zoek naar een nieuwe boom om in te wonen. Het thema verhuizen wordt aan de hand van de dieren op een luchtige en positieve manier behandeld.

Flip de beer helpt met verhuizen

In dit filmpje zie je hoe het jongetje Bram samen met Flip de Beer meehelpt bij een verhuizing. Het inladen van de verhuiswagen en het gebruiken van een verhuislift wordt door de ogen van een kind getoond. Dit filmpje gaat dus vooral over het technische aspect van een verhuizing.filmpje verhuizen met flip de beer

Hoelahoep aflevering over verhuizen

In deze aflevering van Hoelahoep pakken de kinderen uit het publiek zelf verhuisdozen in. Dit is een leuke aflevering om te kijken als je aan het inpakken begonnen bent en je peuter of kleuter erbij wilt betrekken. (Geschikt voor kinderen van 3 tot 5 jaar.)

Ernst, Bobbie en de rest

Een liedje van Ernst, Bobbie en de Rest over verhuizen. Het is een wat treuriger liedje, maar wel met een happy end. Goed om de moeilijke en verdrietige kant van het verhuizen een plek te geven voor je kind. (geschikt voor kinderen van 3 tot 9 jaar)

SchoolTV over verhuizen

Heb je al wat grotere kinderen, dan kan onderstaand filmpje interessant voor ze zijn. In onderstaand filmpje van SchoolTV vertelt een jongetje over zijn verhuizing van de grote stad naar een dorp en hoe zijn nieuwe woonplaats veel leuker is dan zijn oude:

Hoe overleef ik…een verhuizing

In onderstaande aflevering van “Hoe overleef ik…” verhuist Rosa naar Groningen. Deze serie is vooral geliefd bij meiden van 8 tot 13 jaar en geeft goed weer hoe een pubermeisje een verhuizing kan ervaren.

Heb jij nog andere tips voor films of kinderfilmpjes over verhuizen? Dat horen we graag! Laat dan een recatie achter op deze post en we voegen je suggestie to aan de lijst. 

door  Valine | 29-05-2019 |
Reactie (1)

Reactie

Reageer