Originele verhuiskaarten versturen

Als je gaat verhuizen, wil je uiteraard iedereen op de hoogte brengen van je nieuwe adres. Bedrijven en instanties kun je op de hoogte brengen met de hulp van een adreswijzigingsservice, maar voor je vrienden en familie vind je met misschien leuk om wat originele verhuiskaarten te versturen. In deze blog post geven we je een aantal voorbeelden van originele verhuisberichten om te maken, kopen of gratis online te verzenden.

Zelf verhuiskaartjes maken

Heb je tussen de verhuistaken door genoeg tijd en ben je een beetje creatief, dan kun je natuurlijk gemakkelijk zelf je verhuiskaarten maken. Je hoeft daarvoor lang niet altijd veel nieuwe materialen in huis te halen. Met je eigen printer, en zelfs met het overgebleven verhuismateriaal kom je al een heel eind. 

Wat denk je van deze verhuiskaart met een landkaart? Je kunt dit met een echt, oude landkaart maken. Je bent er vast wel eentje tegengekomen tijdens het uitzoeken van je spullen. Natuurlijk kun je ook een kaart opzoeken op internet en deze printen. Knip de landkaart in stukken en plak ieder stuk op een blanco kaart of stuk papier. Je kunt als papier eventueel ook overgebleven stukken verhuismateriaal, zoals inpakpapier en verhuisdozen gebruiken. 

Over verhuismateriaal gesproken, je kunt je zelfgemaakte verhuiskaartjes ook helemaal de verhuisdoos-look geven! Je hebt rond je verhuizing sowieso al allerlei materiaal in huis: bubbeltjesplastic, inpakpapier, verhuisdozen en etiketten. Hier kun je prima je verhuiskaartjes van maken. 

Originele verhuisberichten kopen

Als je geen tijd of zin hebt om zelf verhuiskaartjes te maken, maar toch iets origineels wilt versturen, is er een geweldige oplossing: Etsy.com. Op Etsy kun je spullen bestellen die handgemaakt zijn door particuliere designers en makers. En ze hebben ook verhuiskaartjes! Zo is er dit kaartje van InkLaneDesign, die op basis van foto’s van jouw familie een gepersonaliseerde illustratie maakt. 

Of wat dacht je van dit verhuiskaartje gemaakt van een origineel ouderwets bibliotheekkaartje? De maker print de door jou gewenste tekst op de kaartjes en stuurt ze in een set van 20, inclusief enveloppen, naar je toe. 

Bij de Nederlandse webshop Tadaaz kun je deze schattige mini-verhuisdoosjes bestellen. Je kunt zelf een tekst naar wens op het doosje laten drukken. De doosjes worden plat gevouwen naar je toegestuurd, waarna je ze zelf naar familie en vrienden kunt verzenden. 

Verhuiskaarten online versturen

Maar misschien zoek je wel naar een hele gemakkelijke oplossing: leuke kaartjes die je snel online kunt bestellen en laten opsturen. Er zijn een aantal webwinkels waar je precies dit kunt doen: zoek een ontwerp uit, pas het ontwerp aan met jouw persoonlijke tekst en eventueel foto, en laat de kaartjes direct per post versturen. Bestel je je verhuiskaartje bijvoorbeeld bij Greetz.nl voor 18:00 uur, dan hebben de ontvangers je kaartje dan de volgende dag al in huis. 

Je kunt er ook voor kiezen om de kaartjes als pakketje bij je thuis te laten bezorgen, zodat je ze zelf persoonlijk kunt schrijven en opsturen. Daar is natuurlijk ook wat voor te zeggen!

Gratis verhuiskaartjes versturen

Wil je je verhuiskaarten liever helemaal gratis versturen? Dan kun je kiezen voor een e-card. E-cards zijn eigenlijk digitale afbeeldingen die je via e-mail verstuurt. Je kunt zelf een digitale afbeelding maken en deze aan al je vrienden en familie per e-mail verzenden. Er zijn ook websites die namens jou een kant-en-klare digitale kaart sturen. Zo is er de site Jijislief.nl, waar je de keuze hebt uit 38 verschillende digitale verhuiskaartjes. 

Tot zo ver onze tips voor het maken, kopen en versturen van verhuiskaartjes. Heb jij nog tips voor originele verhuisberichten die nog niet in deze blog post zijn opgenomen? Laat dan gerucht een reactie achter onder deze post. We horen graag van je!

door  Valine | 25-03-2018 |
Reactie (0)

Reageer