Checklists voor je verhuizing

Ontvang al onze checklists als handig PDF-bestand

Prijzen vergelijken van verhuizers in jouw regio? Vraag nu gratis offertes aan!
03-04-2019 - door Valine

Checklist: Aan wie moet ik mijn adreswijziging doorgeven?

De verhuisdag komt dichterbij en het is tijd om de adreswijzigingen te versturen. Maar aan wie moet je de adreswijzigingen doorgeven? Wij hebben een handige lijst samengesteld met alle personen en instanties die je op de hoogte moet brengen van je nieuwe adres. Als je onderaan dit artikel op de klop ‘Download’ klikt, sturen we de checklist gratis en voor niets op naar je e-mail. 

aan wie adreswijziging doorgeven

Checklist: Aan wie moet ik mijn adreswijziging doorgeven?

In deze checklist vind je alle personen, overheidsinstanties en bedrijven die je op de hoogte moet brengen van je nieuwe adres als je gaat verhuizen. De personen en instanties zijn onderverdeeld in verschillende categorieën: Persoonlijke relaties, Financiële diensten, Medisch, Nutsbedrijven, Vervoer en Overige contacten. Iedere contactpersoon, instantie of bedrijf heeft een vakje om af te vinken. Zo heb je een overzicht van wie je al op de hoogte gebracht hebt van je nieuwe adres, en wie nog niet. 

Adreswijziging doorgeven aan de gemeente

De belangrijkste instantie waaraan je je nieuwe adres door moet geven is de gemeentelijke basisadministratie van je nieuwe woonplaats. Zodra zij jouw adres hebben, geven zij deze automatisch door aan overheidsinstanties zoals de belastingdienst en DUO. Mere informatie hierover vind je in ons artikel over het doorgeven van je verhuizing aan de gemeente. 

Bekijk ook onze andere checklists

Behalve deze checklist voor het doorgeven van adreswijzigingen, hebben we meerdere gratis checklists voor je. Je kunt ze allemaal in één keer per mail ontvangen door helemaal bovenaan deze pagina op de blauwe ‘download’ knop te klikken. Je ontvangt dan al onze checklists in één keer.

Wil je alleen deze checklist ontvangen? Klik dan hier onder op de knop: “Download” en je ontvangt hem binnen enkele minuten in je mailbox.