Een verhuisbus huren: wat zijn de opties?

Als je besluit je verhuizing zelf te organiseren, dus zonder verhuisbedrijf, moet je uiteraard bedenken welke verhuisbus het meest geschikt voor je is. In dit artikel leggen we uit welke opties voor verhuisvervoer er zijn en waar je op moet letten. 

busje huren verhuizing

Bewerking van foto van Bigstock

Grote verhuiswagen met chauffeur

Moet je een grote afstand afleggen en heb je 3 kamers of meer, dan is het vaak het handigst om een grote verhuiswagen met chauffeur te huren. Je hoeft dan namelijk maar één keer te rijden.  We hebben het hier over een verhuisbus van circa 55 kubieke meter, wat meestal genoeg is voor de inboedel een vrijstaande woning of 2-onder-1-kap woning. Omdat je deze verhuiswagens niet met een B-rijbewijs mag besturen en het rijden ervan enige ervaring vergt, verhuren de meeste verhuis- en verhuurbedrijven deze verhuiswagens inclusief chauffeur. Huurprijzen van een grote verhuiswagen met chauffeur liggen tussen de 75 en 85 euro per uur. Informeer bij een verhuisbedrijf bij jouw in de buurt naar de mogelijkheden. 

Kleine verhuisbus met laadklep

Rijd je liever zelf, dan is een verhuisbusje met laadklep het grootste vervoersmiddel dat je met rijbewijs B mag besturen. De inhoud van deze verhuiswagens is 18 kubieke meter. Dit is meestal genoeg om de inboedel van een klein 1 of 2 kamerappartement in één keer te vervoeren. Deze busjes zijn bij de meeste autoverhuurbedrijven te huur en de huurprijzen liggen tussen de 75 en 105 euro per dag. Dit type verhuisbus huur je bijvoorbeeld bij Sixt of Europcar

verhuisbus huren

 

Bestelbus

Een bestelbusje is kleiner dan de eerder genoemde verhuisauto’s en is daarmee gemakkelijker te besturen. Uiteraard betekent dit ook dat er minder in past. De inhoud van een bestelbusje ligt tussen de 6 en 16 kubieke meter. Hierbij is de kleinste maat meer geschikt voor een éénkamerappartement en de grootste voor een woning met drie kamers. De huurprijs van een bestelbusje ligt tussen de 50 en 90 euro per dag, afhankelijk van de maat en het verhuurbedrijf. 

verhuisbusje huren

Aanhangwagen

Als je beschikking hebt over een auto met trekhaak, is een aanhangwagen (of boedelbak) een goedkope optie. Voor 15 euro per dag kun je er al een huren. Een aanhanger met huif heeft een volume van een kleine 5 kubieke meter. Dit betekent in de meeste gevallen dat je meerdere keren heen en weer moet rijden. Daarmee is een aanhangwagen vooral geschikt voor verhuizingen in dezelfde woonplaats waarbij je meerdere keren heen en weer kunt rijden. Denk er bij het huren van een aanhangwagen aan dat je een witte kentekenplaat nodig hebt. Deze kun je gemakkelijk online bestellen (hier bijvoorbeeld)

aanhangwagen verhuizen

Foto van Pixabay

Verhuizen met een bakfiets

Heb je maar weinig spullen en hoef je niet ver? Waarom verhuis je dan niet met een bakfiets? Het is goedkoop, gezonder en stukken beter voor het milieu. Verhuizen met een bakfiets is vooral aan te raden als je geen meubels hoeft te vervoeren. Er past namelijk vrij weinig op en hoe zwaarder de last is, hoe moeilijker het is om de bakfiets te besturen. Het is dan ook aan te raden, om voordat je daadwerkelijk gaat fietsen, te oefenen met het besturen van de bakfiets. Een bakfiets huur je al voor 25 euro per dag.

Heb jij nog andere tips voor het huren van een verhuisbus? Wij horen het graag van je in een reactie op deze post!

Dit artikel bevat partnerlinks (Wat is dat?)

door  Valine | 06-11-2014 |
Reactie (1)

Reactie

  • Nanette

    Bedankt voor dit duidelijke overzicht. Er zijn redelijk veel opties om uit te kiezen. De laadklep lijkt wel het prettigst. Deze zal wel prijziger zijn of niet?

Reageer