Verhuistips

Prijzen vergelijken van verhuizers in jouw regio? Vraag nu gratis offertes aan!
26-06-2016 - door Valine

Verhuisdagen opnemen: krijg je vrije dagen voor je verhuizing?

Als je gaat verhuizen, is het fijn als je daar wat extra vrije dagen voor hebt. De verhuizing zelf duurt sowieso de hele dag. Maar ook voor en na de verhuisdag heb je tijd nodig om spullen in en uit te pakken. Een paar extra vrije dagen zijn dus geen overbodige luxe. Het kan zijn dat je recht hebt op verhuisdagen: extra vrije dagen die je op kunt nemen rondom je verhuizing. Hoe dat precies werkt, lees je in deze verhuistip. 

Verhuisdagen opnemen

Foto van Canstockphoto

Verhuisverlof: Wat je moet weten

Gemiddeld kunnen Nederlandse werknemers twee werkdagen bijzonder verlof per jaar opnemen voor hun verhuizing. Of je verhuisdagen kunt opnemen, hangt af van je werkgever. Als je verhuisdagen kunt opnemen in het kader van bijzonder verlof, lever je geen verlofuren in en wordt je loon gewoon doorbetaald.

Verhuisdagen opnemen: check je CAO

Vrije dagen voor een verhuizing zijn niet wettelijk geregeld, in tegenstelling tot bijvoorbeeld zwangerschaps- of zorgverlof. Werkgevers/sectoren kunnen zelf bepalen of ze wel of geen verhuisverlof geven aan werknemers. Vrije dagen voor een verhuizing vallen onder ‘bijzonder verlof’. De regels voor bijzonder verlof zijn te vinden in je CAO, arbeidsovereenkomst of bedrijfsreglement.

Wil je weten of je recht hebt op vrije verhuisdagen? Kijk dan dus je CAO na. Weet je niet zeker onder welke CAO je valt? Dan kun je dat in je arbeidscontract terugvinden of aan je werkgever vragen. Alle Nederlandse CAO’s zijn hier online te bekijken. Zoek in je CAO voor regelingen rondom verhuizen of verhuisverlof. Staat het niet in de CAO? Of val je niet onder een cao? Dan kun je in het bedrijfsregelement kijken of direct met je werkgever overleggen.

Tijd besparen tijdens je verhuizing

Als je sneller wilt verhuizen, kun je overwegen om een verhuisbedrijf in te schakelen. Je kunt het verhuisbedrijf zelfs vragen om verhuisdozen voor je in te pakken en meubels te demonteren. Je hebt dan minder vrije dagen nodig, omdat je veel minder zelf hoeft te doen.

Benieuwd wat een verhuisbedrijf kost? Je kunt gratis en vrijblijvend een aantal offertes aanvragen. Dan kun je beter inschatten of het voor jou de moeite waard is.

Offertes verhuisbedrijven aanvragen

Heb jij ervaring met het opnemen van verhuisdagen? Of heb je vragen of verhuisverlof? Aarzel dan niet en laat een reactie achter op deze post. We horen graag van je!

Reactie (0)

Reageer