Verhuizen naar Den Haag

Overweeg je om te verhuizen naar Den Haag? Dan heb je vast een hoop vragen en sowieso een hoop te regelen. In dit artikel beantwoorden we de meest gestelde vragen over verhuizen naar Den Haag en kijken we waarom Den Haag zo’n leuke stad is om te wonen, mocht je nog twijfelen.

Heb je geen zin om het hele artikel te lezen maar wil je gewoon weten hoeveel het kost om naar Den Haag te verhuizen? Klik dan op de onderstaande button om meteen een aantal offertes te ontvangen voor jouw verhuizing.

Wat kost mijn verhuizing?

Hoe is het om te wonen in Den Haag?

Den Haag is de op twee na grootste stad van Nederland. Maar ondanks dat het een relatief grote stad is, zit je er vlakbij prachtige natuur. Je kunt er genieten van het bruisende oude centrum, maar binnen een mum van tijd ben je de stad uit en kun je lekker uitwaaien op het strand. Den Haag heeft ook een grote expatgemeenschap, waardoor het een ideale stad is voor internationale studenten, professionals en gezinnen. 

straat in den haag met fiets in artikel over verhuizen naar den haag
Foto: Unsplash

Wat kost verhuizen naar Den Haag?

Verhuizen naar Den Haag kost gemiddeld tussen de 350 en 2500 euro. Uiteraard hangen de kosten van jouw verhuizing naar Den Haag af van vele factoren, met name van de afstand en het aantal spullen dat je wilt verhuizen. Wil je een exacte inschatting van de kosten voor jouw verhuizing? Dan kun je het beste een aantal offertes aanvragen. 

Hieronder geven we per stad een indicatie van de mogelijke verhuiskosten:

Verhuizen van Amsterdam naar Den Haag

In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten voor een verhuisbedrijf voor een verhuizing van Amsterdam naar Den Haag:

Soort woningIndicatie kosten verhuizing
Studio€500-700
Appartement€700-1200
Gezinswoning€1200-2000

Verhuiskosten van Utrecht naar Den Haag

Een verhuizing van Utrecht naar Den Haag kost ongeveer tussen de 500 en 2000 euro, afhankelijk van de grootte van je woning. In de onderstaande tabel vind je meer info:

Soort woningIndicatie kosten verhuizing
Studio€500-700
Appartement€700-1200
gezinswoning€1200-2000

Wat kost verhuizen van Rotterdam naar Den Haag?

In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten voor een verhuisbedrijf voor een verhuizing van Rotterdam naar Den Haag:

Soort woningIndicatie kosten verhuizing
Studio€400-600
Appartement€600-1100
gezinswoning€1100-1900

Wat kost verhuizen binnen Den Haag?

Verhuizen met een verhuisbedrijf binnen Den Haag kost tussen de 400 en 1500 euro, ook weer afhankelijk van de soort woning en je hoeveelheid inboedel.

Soort woningIndicatie kosten verhuizing
Studio€400-600
Appartement€600-1100
gezinswoning€1100-1500

Wil je precies weten wat verhuizen naar Den Haag kost vanuit jouw woonplaats en voor jouw woning? Dan kun je het beste een aantal offertes aanvragen met de onderstaande button. Je krijgt dan binnen een paar dagen tot 6 offertes in je mailbox. Je kunt dan rustig prijzen vergelijken en je zit nergens aan vast. 

Check mijn verhuiskosten

Verhuizen naar Den Haag vanuit het buitenland

Verhuis je vanuit het buitenland naar Den Haag, dan staat je een leuk en spannend avontuur te wachten! Den Haag is de stad bij uitstek om te komen wonen als expat. Maar ook als je als remigrant in Den Haag komt wonen is verhuizen naar Den Haag een uitdagende, maar lonende ervaring!

Op de website van de gemeente Den Haag vind je meer informatie over het aanmelden bij de basisregistratie personen, als je vanuit het buitenland verhuisd bent.

In ons artikel over remigreren naar Nederland vind je alle informatie die je nodig hebt als je als Nederlander terug verhuist na een tijd in het buitenland gewoond te hebben. 

Ben je benieuwd hoeveel het kost om vanuit het buitenland naar Den Haag te verhuizen? Dan kun je een offerte aanvragen voor je internationale verhuizing. Je ontvangt dan binnen enkele dagen een aantal aanbiedingen op maat van internationale verhuisbedrijven. 

Nu offertes aanvragen

Hoe kun je je inschrijven bij de gemeente Den Haag

Na je verhuizing naar Den Haag moet je je binnen 5 dagen na je verhuizing inschrijven bij de basisadministratie. Je kunt dit ook al van tevoren doen: tot 4 weken vóór je verhuizing. 

Inschrijven bij de gemeente Den Haag kun je online doen met je DigiD, maar ook schriftelijk. Op de website van de gemeente Den Haag vind je alle informatie die je nodig hebt.

Hopelijk heb je door dit artikel een beter idee over de kosten en de te nemen stappen voor jouw verhuizing naar Den Haag. Wil je nog wat algemene info over het plannen van je verhuizing? Bekijk dan ook onze Verhuischecklist even, die geeft je een goed overzicht van de complete organisatie van je verhuizing. 

door  Valine | 28-02-2023 |
Reactie (0)

Reageer