Verhuistips

Prijzen vergelijken van verhuizers in jouw regio? Vraag nu gratis offertes aan!
13-02-2017 - door Valine

Je internet abonnement opzeggen bij verhuizing

Ga je verhuizen? Dan moet je kiezen of je je internetabonnement meeneemt naar je nieuwe woning, of of je het internet abonnement opzegt. Hoe moet je je internet abonnement opzeggen bij verhuizing? Dat hangt af van verschillende factoren. Het kan zijn dat je een betere aanbieding gevonden hebt en daarom je internet abonnement wilt opzeggen. Maar er zijn ook andere redenen mogelijk. In dit artikel belichten we verschillende situaties en leggen we uit wat je in de betreffende situatie met je internetabonnement moet doen.

Je gaat verhuizen en je hebt een betere aanbieding gevonden.

Het is altijd een goed idee om voor een verhuizing je huidige internetabonnement onder de loep te nemen. Betaal je niet te veel? Is er misschien een betere deal op je nieuwe adres? Of is er op je nieuwe adres ook glasvezel beschikbaar terwijl je nu alleen DSL hebt? Als je dat nog niet uitgezocht hebt, kun je hier gemakkelijk online aanbiedingen vergelijken:

Nu internetabonnementen vergelijken

Heb je inderdaad een betere aanbieding gevonden, dan moet je je huidige internetabonnement opzeggen. Check in dit geval altijd eerst wat de voorwaarden van je huidige contract zijn. Er bestaat namelijk altijd een minimale contractperiode (meestal van een jaar). Als je nog binnen deze minimale contractperiode zit, kun je je huidige abonnement nog niet zomaar opzeggen. In een dergelijk geval kun je meestal wel een opzegvergoeding betalen aan je provider. Je betaalt dan een eenmalig bedrag, waarmee je alsnog eerder onder je internetcontract uitkomt. Kijk zelf dus even of het dan nog steeds de moeite waard is om je internet abonnement op te zeggen. Is je minimale contractperiode al voorbij, houd dan rekening met een opzegtermijn van een maand.

Hoe kun je je internetabonnement opzeggen in dit geval?

Controleer eerst of de minimale contractperiode van je internetcontract al voorbij is, en vervolgens wat de opzegtermijn is. Als je zeker weet dat je je huidige internetabonnement rond je verhuizing kunt opzeggen, kun je je aanmelden bij je nieuwe internetprovider. Belangrijk: zeg je oude internetabonnement pas op nadat je een bevestiging van je nieuwe provider hebt ontvangen. Je weet dan zeker dat je niet tijdelijk zonder internet komt te zitten. Veel internetproviders bieden assistentie bij het opzeggen van je oude internetabonnement. Zij mogen dit niet voor je doen, maar ze helpen je wel met het opstellen van een opzegbrief, of sturen je een opzegkaart waarmee je gemakkelijk zelf je oude internetabonnement op kunt zeggen.

internet abonnement opzeggen bij verhuizing

Foto van Stokpic

Je gaat verhuizen en je huidige provider is niet actief op je nieuwe adres

Niet alle internetproviders zijn actief in heel Nederland. Het kan daarom zo zijn dat je huidige internetabonnement niet werkt op je nieuwe adres, In dit geval kun je niet anders dan je internetabonnement opzeggen en overstappen naar een andere provider. Met behulp van een postcodecheck kun je eenvoudig kijken welke internetproviders actief zijn op je nieuwe adres.

Doe de postcodecheck

Het kan ook zo zijn dat je huidige provider wel actief is op je nieuwe adres, maar niet met dezelfde soort aansluiting. Heb je nu bijvoorbeeld glasvezel, maar op je nieuwe adres niet, dan is dat soms een geldige reden om je contract (voortijdig) op te zeggen. Vraag dit uiteraard even na bij je eigen internetprovider. Iedere provider lost dit namelijk op een andere manier op.

Hoe kun je in dit geval je internetabonnement opzeggen bij verhuizing? 

Controleer eerst of je huidige internetprovider jouw abonnement kan leveren op je nieuwe adres. Is dit niet het geval, neem dan ruim voor je verhuizing (minimaal 4 weken) contact op om te vragen hoe je je abonnement kunt opzeggen.

Controleer ook wat je minimale contractperiode is. Als je minimale contractperiode al voorbij is, zeg je op de gebruikelijke manier op. (zie eerste paragraaf van dit artikel). Als je je minimale contractperiode nog loopt, moet je aan de provider vragen of je kunt opzeggen met de reden dat je huidige pakket niet leverbaar is op je nieuwe adres. Dit zal niet in alle gevallen gemakkelijk gaan, want natuurlijk wil de provider je graag een ander abonnement verkopen. Kun je inderdaad voortijdig opzeggen, dan moet je een verhuisbewijs opsturen. Dit kan bijvoorbeeld een koop- of huurcontract van je nieuwe woning zijn.

Zeg ook in dit geval pas op nadat je je hebt aangemeld bij je nieuwe internetprovider en een bevestiging ontvangen hebt van de aansluitdatum.

Je gaat samenwonen met iemand die al een internetaansluiting heeft

Als je gaat samenwonen, is de kans heel groot dat jullie allebei al een internetcontract hebben. In jullie nieuwe gezamenlijke woning hebben jullie uiteraard slechts één internetaansluiting nodig. Helaas is het echter niet altijd mogelijk om je internetcontract met deze reden op te zeggen. Als je nog in je minimale contractperiode zit, kan het zijn dat ze je de totale abonnementskosten voor de rest van je contractperiode in rekening brengen.

Het is daarom het verstandigst als jij en je partner allebei kijken of je internetcontract al opgezegd kan worden. Jullie kunnen dan het abonnement opzeggen van degene die niet meer in de minimale contractperiode zit. Zitten jullie allebei nog in de minimale contractperiode, bel dan allebei met jullie provider. Het kan zijn dat een van de providers coulant is en een uitzondering kan maken. Is het niet mogelijk om een van de twee internetabonnementen voortijdig op te zeggen, dan hebben jullie helaas nog een tijdje dubbele kosten voor internet.

Hoe kun je je internetabonnement opzeggen in dit geval?

Controleer de huidige voorwaarden van jullie beider internetcontracten en zeg het contract op dat niet meer in de minimale contractperiode zit. Omdat je in dit geval niet hoeft over te stappen naar een nieuwe internetprovider, is het opzeggen makkelijk. Neem telefonisch contact op met je provider om je opzegging door te geven. Houd rekening met een opzegtermijn van een maand.

We hopen dat dit artikel meer duidelijkheid geeft over je internet abonnement opzeggen bij verhuizing. Wat is jouw ervaring met het verhuizen van je internetcontract? We horen het graag van je in een reactie op dit artikel!

Nu internetabonnementen vergelijken

Reactie (0)

Reageer