6 Verkoopstyling tips om je huis klaar te maken voor de verkoop

Wil je je huis verkopen? In deze tijd kan dat heel lastig zijn. Het succes van de verkoop van je huis valt of staat met de presentatie. Verkoopstyling speelt hierbij een grote rol. Met deze 6 verkoopstyling tips maak je je huis klaar voor de verkoopfoto’s en bezichtiging.

Verkoopstyling tip 1. Creëer ruimte

Zorg ervoor dat je huis er ruim en rustig uitziet. Doe alle gebruiksvoorwerpen in afgesloten kasten, ruim speelgoed op, haal de jassen van de kapstok en laat in de badkamer slechts twee of drie flesjes staan. Haal kleine meubels weg, zodat er letterlijk meer ruimte ontstaat. Breng eventueel wat spullen naar een tijdelijke opslagruimte, zodat je echt ruimte kunt vrijmaken. 

Heb je moeite met het sorteren en weg doen van spullen? Lees dan ons artikel over opruimen en weggooien eens. 

Een officiële tip van professionals op het gebied van verkoopstyling: een ruimte ziet er ruimer uit als je meubels niet tegen de muur zet, maar er net een stukje vanaf. Je kunt een klein lampje achter het meubelstuk zetten dat op de muur schijnt, zo krijg je een nóg ruimer effect.

verkoopstyling tips

Foto van Unsplash

Verkoopstyling tip 2. Functionaliteit

Potentiële kopers willen zich graag een voorstelling kunnen maken van de functionaliteit van hun nieuwe huis. Rommelkamers en berghokken horen niet bij de ideale fantasiewoning. Zorg er daarom voor dat iedere ruimte een functie heeft. Dat rommelkamertje zou bijvoorbeeld heel goed een logeerkamer kunnen zijn. Met een simpel logeerbed of matras met gezellige kussens heb je dit effect al gauw bereikt. De zolder kun je tijdelijk omtoveren tot werkkamer.

Verkoopstyling tip 3. Laat het licht naar binnen

Een huis ziet er een stuk beter uit als het licht is. Lap de ramen, doe de gordijnen wagenwijd open en zorg dat de ramen niet geblokkeerd worden door meubels of planten. Denk daarnaast goed na over de verlichting. Het werkt goed om in iedere ruimte meerdere kleine lichtbronnen te plaatsen, waardoor ieder hoekje afzonderlijk verlicht kan worden.

Verkoopstyling tip 4. Poetsen maar!

Maak je huis heel, heel heel erg schoon! Je kunt hierin eigenlijk niet overdrijven. Alles, maar dan ook alles moet glanzen en glimmen. Maak ook alle prullenbakken leeg en hang schone theedoeken op. Lucht het huis voor de bezichtiging goed door zodat het fris ruikt.

Als hulpmiddel bij het schoonmaken kun je onze schoonmaak-checklist gebruiken.

Verkoopstyling tip 5. Zorg voor sfeer

Maak je huis gezellig, zodat de kijkers meteen een prettig gevoel krijgen als ze binnen zijn. Zet verse bloemen neer en dek de tafel met je mooiste servies. Geef de badkamer een luxe touch door dikke handdoeken neer te leggen en kaarsen neer te zetten. Een oeroude tip die echt werkt, is: appeltaart in de oven! Een huis krijgt meteen iets vertrouwds door de geur van versgebakken taart.

Verkoopstyling tip 6. Huur een professionele verkoopstylist in

Met de voorgaande 5 verkoopstyling tips kom je een heel eind, maar vaak kan het toch heel nuttig zijn om iemand anders met een frisse blik naar je huis te laten kijken. Professionals op het gebied van verkoopstyling kennen de fijne kneepjes van het inrichten en hebben vaak suggesties waar je zelf nooit op zou komen. Door het inhuren van een verkoopstylist kan de verkoopwaarde van je huis dusdanig stijgen dat je je investering er ruim uit haalt. Meer informatie over het nut van een verkoopstylist kun je lezen in de gastblog die Linda van 12Style voor ons geschreven heeft. 

door  Valine | 19-02-2014 |
Reactie (1)

Reactie

Reageer