Tijdelijke opslag bij verhuizing

Kun je niet al je spullen (meteen) meenemen naar je nieuwe huis? Dan kan opslag bij verhuizing in sommige gevallen heel handig zijn. Is een van de volgende situaties op jou van toepassing, lees dan verder!

  • Je verhuist naar een kleinere woning, maar wilt toch wat spullen bewaren die niet in het nieuwe huis passen.
  • Je moet je oude huis uit, maar kunt nog niet meteen je nieuwe huis in.
  • Je huis gaat tijdelijk in onderhuur en je wilt persoonlijke spullen elders opslaan.
  • Je wilt je huis verkopen en even drastisch opruimen voor de bezichtigingen.

In dit artikel vertellen we welke soorten tijdelijke opslagruimte er zijn en hoe je je opslag bij verhuizing het beste kunt regelen.

tijdelijke opslag bij verhuizing

Bewerking van foto van Self Storage (eigen werk) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Verhuisbedrijf met tijdelijke opslag

Als je je verhuizing door een verhuisbedrijf laat doen, kun je de tijdelijke opslag meestal via hen regelen. Dit is makkelijk, omdat je zo eigenlijk geen omkijken hebt naar het vervoer en de opslag. In veel gevallen komt het verhuisbedrijf met de verhuiswagen bij je thuis, laadt de vrachtwagen in met jouw inboedel en brengt de container direct naar de opslagruimte. Zodra je je nieuwe huis kunt betrekken, wordt de container bij het nieuwe huis afgeleverd. Wil je graag weten wat verhuizen met opslag kost? Dan kun je meteen gemakkelijk offertes aanvragen. Als je ons formulier invult, krijg je binnen enkele dagen offertes van verhuisbedrijven met tijdelijke opslag in jouw regio.

Nu offertes opvragen

Bedrijven voor opslagruimte

Er zijn meerdere landelijke bedrijven die opslagruimte per vierkante meter aanbieden. Het voordeel van het huren van opslagruimte bij deze bedrijven is dat ze 100% gespecialiseerd zijn in het opslaan van jouw spullen: de opslagruimtes zijn er in alle mogelijke maten, ruimtes zijn beveiligd en je hebt 24 uur per dag toegang. Sommige opslagbedrijven leveren zelfs verhuisdozen en inpakmateriaal. Deze gemakken komen uiteraard met een prijskaartje, wat meteen het enige nadeel van deze vorm van opslag is. Het is wat duurder dan de andere vormen van opslag.

Op de website Opslagprijzen.nl kun je snel kijken welke opslagbedrijven er in jouw (nieuwe) woonplaats zijn en eventueel offertes aanvragen.

Nu Opslagprijzen vergelijken

Opslagruimte aan huis

Opslagruimte huren wordt steeds makkelijker. Tegenwoordig zijn er bedrijven die zogenaamde opslagruimte ‘aan huis’ aanbieden. Dit houdt in dat jouw spullen bij jou thuis opgehaald worden en naar een veilige opslagruimte gebracht worden. Je kunt je spullen opvragen wanneer je maar wilt. Dit soort bedrijven bieden vaak nog een handig extraatje: met behulp van hun app heb je een exact overzicht van de items die je bij hen opgeslagen hebt. Als je je spullen weer nodig hebt, kun je ze gewoon weer thuis laten bezorgen. Handig! Zo hoef jij niet zelf naar de opslagruimte te rijden! Voorbeelden van bedrijven met opslagruimte ‘aan huis’ zijn: Inbox Storage, Moboxx, Boxss of Boxxonwheels.

Particuliere opslagruimte

Ben je op zoek naar een goedkopere manier om je spullen op te slaan? Dan kun je zoeken naar particuliere opslagruimte. Op Marktplaats vind je veel mensen die bijvoorbeeld een garagebox, zeecontainer of een deel van een grote schuur verhuren. Let bij deze vorm van opslag bij verhuizing goed op de voorwaarden. Er geldt vaak een minimale huurperiode van bijvoorbeeld 6 maanden, en soms heb je niet 24 uur per dag toegang tot je spullen. Hier tegenover staat dat je bij deze vorm van opslag vaak het goedkoopst uit bent.

Opslag bij verhuizing: Aandachtspunten

Als je op zoek bent naar opslag bij verhuizing, zijn er een paar punten die je in de gaten moet houden.

Check je inboedelverzekering

Al is de opslagruimte beveiligd en droog, het kan altijd onverhoopt gebeuren dat je spullen beschadigen of gestolen worden in de opslag. Het is daarom verstandig om te checken of je spullen verzekerd zijn. Sommige opslagbedrijven bieden hun eigen verzekering aan. Vaak is het echter zo dat je bestaande inboedelverzekering spullen in een externe opslag meeverzekert. Wel is hier vaak een maximale tijdsduur aan verbonden, bijvoorbeeld maximaal 6 maanden. Vraag dit dus na bij je inboedelverzekering.

Minimale huurperiode

Sommige opslagruimtes hebben een minimale huurperiode van bijvoorbeeld 6 of 12 maanden. Heb je de opslagruimte maar voor korte tijd nodig, bijvoorbeeld alleen maar rondom je verhuizing, dan kun je niet bij alle opslagruimtes terecht. Kijk dit dus goed na als je op zoek gaat naar geschikte opslag.

Bereikbaarheid van je spullen

Bedenk van tevoren of je tussentijds en onbeperkt toegang wilt hebben tot je spullen. Hierin bestaat veel verschil tussen de verschillende aanbieders van opslagruimte. Soms kun je 24 uur per dag bij je opslag, in andere gevallen moet je je houden aan bepaalde openingsuren, of moet je het van tevoren melden als je bij je spullen wilt. Weer in andere gevallen worden je spullen op aanvraag bij je thuis bezorgd. Kijk dit dus goed na bij het kiezen van een opslagruimte.

Inventarisatie

Het is slim om bij het inpakken een lijst te maken van wat er in iedere doos zit. Op deze manier weet je precies wat je waar kunt vinden, mocht je een keer tussentijds iets uit de opslag willen halen. Wil je dit liever digitaal doen? Er zijn ook opslagbedrijven waarbij je met behulp van een app precies kunt aangeven welke spullen in welke doos zitten. Heb je tussentijds iets nodig, dan geef je via de app aan wat je wilt hebben en de betreffende doos wordt dan bij je thuis gebracht.

Etenswaren

In de meeste gevallen is het niet toegestaan om etenswaren op te slaan. Dit betekent dat je alle etenswaren (potten rijst, kruiden, diepvriesproducten, etc.) mee moet nemen naar je tijdelijke woning, weg moet geven of voor je verhuizing gauw op moet eten.

Heb jij nog andere tips voor het kiezen van opslag bij verhuizing? Laat het ons dan weten in een reactie op dit artikel!

door  Valine | 06-11-2014 |
Reactie (0)

Reageer