Verwarming in je nieuwe huis

Ga je verhuizen, dan is het van belang te kijken hoe de verwarming geregeld is in je nieuwe huis. Heeft je huis stadsverwarming, dan heb je een ander energiecontract nodig dan als je huis een CV-ketel heeft. In dit artikel leggen we uit wat het verschil is en wat je moet regelen voor je verhuizing.

verwarming verhuizen

Foto via Life of Pix

Stadsverwarming in je nieuwe huis

Als je nieuwe huis aan de stadsverwarming is aangesloten, heb je geen gas nodig om het water voor de verwarming en het water uit de kraan op te warmen. Je hebt geen eigen CV-ketel, maar het warme water wordt ‘kant-en-klaar’ aangeleverd. Meestal wordt het water verwarmd door middel van restwarmte uit electriciteitscentrales. In sommige gevallen wordt het water verwarmd in een collectieve ketel in de buurt. Dit wordt ‘blokverwarming genoemd.

In een huis met stadsverwarming is geen gasaansluiting. Je kookt dan ook op electriciteit. Dit heeft uiteraard gevolgen voor je energiecontract. Je hebt in dit geval alleen maar een contract voor stroom nodig.

Centrale verwarming in je nieuwe huis

Heb je een centrale verwarming, dan word je water verwarmd in een CV-ketel. De CV ketel werkt op gas en stuurt het warme water naar de radiatoren en kranen in het hele huis. Het gas wordt geleverd door je energieleverancier. Als je huis een CV-ketel heeft, heb je dus een energiecontract voor gas en stroom nodig.

Het energiecontract in je nieuwe huis

Bij een verhuizing kun je ervoor kiezen om je huidige energiecontract mee te nemen, of om over te stappen naar een andere energieleverancier. Welke vorm van verwarming je ook hebt, een verhuizing is een goede aanleiding om je energiecontract eens onder de loep te nemen. Wil je het meenemen naar je nieuwe huis, of is er misschien een andere aanbieder die beter bij je past? Meer hierover lees je in onze verhuistips over gas, water en licht, en over het verhuizen van je energiecontract.

Begin in ieder geval ruim voor je verhuizing, zo mogelijk 2 maanden van tevoren, met het inwinnen van informatie en het vergelijken van verschillende energieaanbieders. Je kunt nu alvast beginnen:

Nu energiecontracten vergelijken

door  Valine | 06-11-2014 |
Reactie (0)

Reageer