Gratis verhuisdozen: wat moeten we zonder de bananendoos?

Gratis verhuisdozen, veel mensen zijn daarnaar opzoek en komen dan uit bij de bananendoos. Deze week lazen wij echter  in de krant dat de goede oude bananendoos gaat verdwijnen en daar schrokken we een beetje van. De bananendoos is namelijk de perfecte vervanger voor de verhuisdoos: stapelbaar, stevig en bovendien gratis! Volgens het nieuwsbericht worden vanaf 2018 alle bananendozen vervangen door herbruikbare plastic kratten. Hoe komen we dan nog aan gratis verhuisdozen? Gelukkig zijn er nog genoeg gratis alternatieven: wij hebben 5 tips voor je om de bananendoos te vervangen.

gratis verhuisdozen

Foto van Johnér Bildbyrå

Zoek naar gratis verhuisdozen op internet

Op websites als Marktplaats of Gratisaftehalen.nl kun je zo nu en dan gratis verhuisdozen vinden. Er zijn niet veel mensen die de dozen helemaal gratis weggeven, maar misschien heb je geluk. Worden er geen gratis verhuisdozen in jouw buurt aangeboden? Dan kun je ook overwegen om tweedehands verhuisdozen aan te schaffen voor een klein prijsje en ze na je verhuizing weer te verkopen. Zo heb je alsnog (bijna) gratis verhuisdozen!

Gratis verhuisdozen via het verhuisbedrijf of opslagbedrijf

Ben je van plan om een verhuisbedrijf in te schakelen voor je verhuizing? Dan kun je via het verhuisbedrijf vaak gratis verhuisdozen in bruikleen krijgen. Ook als je een tijdelijke opslagruimte huurt, zullen veel opslagbedrijven je gratis verhuisdozen ter beschikking stellen. Dus mocht je sowieso van plan zijn om een verhuisbedrijf of opslagruimte in te schakelen, dan loont het de moeite om te vragen welke gratis extraatjes ze je bieden.

Vraag gebruikte verhuisdozen aan vrienden en familie

Iedereen is wel eens verhuisd en laten we eerlijk zijn: wie heeft er niet ergens in huis nog een stel onuitgepakte verhuisdozen staan? Het loont daarom de moeite om eens rond te vragen bij vrienden en familie. hebben zij misschien nog onuitgepakte dozen in de kelder? Misschien zelfs een stapeltje lege verhuisdozen die liggen te verstoffen op de gang? Dan kunnen ze jou daar heel blij mee maken.

Vraag naar kartonnen dozen op je werk

Veel bedrijven krijgen goederen of kantoorartikelen aangeleverd in kartonnen dozen. Vraag eens na bij het magazijn van het bedrijf waar jij (of je partner) werkt. Misschien kunnen ze een paar maanden lang de kartonnen dozen voor je apart houden. Zo heb jij weer een paar gratis verhuisdozen!

Sinaasappeldozen

Al gaat de bananendoos verdwijnen, of daarmee alle stevige fruitdozen uit productie genomen worden, is nog niet zeker. Je kunt dus nog steeds uitwijken naar de sinaasappeldoos, die net zo groot en stevig is als de bananendoos. En gelukkig kunnen we nog minstens 2 jaar genieten van de stevige en gratis bananendoos. Dus, op naar de supermarkt en dozen verzamelen nu het nog kan!

door  Valine | 10-07-2015 |
Reactie (0)

Reageer